BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Belçika, sığınma krizini çözmeye çalışıyor----

Belçika, sığınma krizini çözmeye çalışıyor

 Belçika, sığınma krizini çözmeye çalışıyor
17 Aralık 2021 - 14:30 www.finansgundem.com

Belçika barınma sorununu çözemediği için mağdur olan sığınmacılarla ilgili krizi çözebilmek amacıyla Avrupa İltica Destek Ofisiyle anlaştı.

Yerel basına göre, Belçika Göç ve İlticadan Sorumlu Devlet Bakanı Sammy Mahdi ile Avrupa Birliği'nin (AB) konuyla ilgili kuruluşu Avrupa İltica Destek Ofisi (EASO) Başkanı Nina Gregori arasında bir anlaşma imzalandı.

İlk aşamada EASO, 150 konteyner barınak sağlayacak ve 25'i çevirmen olmak üzere 46 personel gönderecek, gerekirse sayıyı 100'e çıkaracak. Orta vadede 250 konteynerin daha gerekip gerekmeyeceğine karar verilecek.

Sivil toplum kuruluşlarının eleştirilerinin ve protestolarının hedefindeki Bakan Mahdi, konuyla ilgili açıklamasında, "Biz AB'ye yatırım yapıyoruz. Onun hizmetlerinden faydalanmamız mantıklı. AB ajansı barınaklar ve personeli fonlayacak. Göçü kontrol ve idare etmek Avrupa'nın sınaması. Bugün bize İltica Ajansı ile yardım ediyorlar. Umarım bu 'geri dönüş ve sınır politikası'nı da içerir." ifadelerini kullandı.

Belçika'da sığınmacı krizi

Belçika'da uzun süredir sığınmacıların kabulünden sorumlu federal ajans Fedasil'in başkent Brüksel'deki merkezi Petit Chateau'nun önünde kuyruklar oluşuyor.

Resmi kurumlardan söz konusu göçmenlerle ilgili farklı açıklamalar yapılıyor. Göçmenlerin resmi statüleriyle ilgili net bilgi bulunmazken, bir kısmının yasal oturum veya çalışma belgesi olmadan ülkede yaşayan ve çoğunlukla oturum talepleri reddedilen "kağıtsız"lardan olduğu biliniyor.

Petit Chateau'nun Müdürü Isabelle Plumat, 18 Ekim'de basına yaptığı açıklamada, merkezin neredeyse tamamen dolduğunu ve son aylarda "alarm durumunda" olduğunu söylemişti. Merkezde 1 günlük grev yapılmıştı.

PKK, Belçika'yı Avrupa'da merkez olarak kullanıyor

 

Belçikalıların çoğunluğu aşısızlara kısıtlama istiyor

 

Belçika'da Kovid-19 tedbirleri artırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)