BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika polisi kamyoncu eylemine geçit vermedi----

Belçika polisi kamyoncu eylemine geçit vermedi

Belçika polisi kamyoncu eylemine geçit vermedi
15 Şubat 2022 - 05:33 www.finansgundem.com

Aşı karşıtlarının eylem için Brüksel'e girişini engelleyen Belçika polisi, kentte gösteri yapanları da gözaltına aldı


Kanada'da kamyoncuların Kovid-19 kısıtlamalarına karşı başlattığı eylemin benzerini Belçika'da düzenlemek isteyenlerin başkent Brüksel'e girişleri engellendi, kentte gösteri yapan çok sayıda kişi ise gözaltına alındı.

Dün akşam saatlerinden itibaren çok sayıda federal polis, Fransa'nın başkenti Paris'ten, Belçika sınırındaki Lille'e geçen konvoyun ülkeye girişini kontrol etmek için görevlendirildi.

Sabah saatlerinden itibaren 40 kadar araç, polisin kentin ana girişlerini kapatmasıyla Brüksel Expo alanına yönlendirildi. Böylece araçların kente girişi engellendi.

Onlarca kişi Avrupa Birliği kurumları yakınındaki 50. Yıl Parkı (Parc Cinquantenaire) girişinde ve Sainte-Catherine Meydanı yakınında protesto gösterisi yaptı.

Yolları trafiğe kapatarak göstericilerin ilerlemesini engelleyen polis, kesici aletler taşıyan çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

ABD'den Kanada'ya giren kamyon şoförlerine aşı zorunluluğu getirilmesiyle başlayan protestoda Kanadalı binlerce kamyoncu araçlarıyla başkent Ottawa başta olmak üzere bazı şehirlerde trafiği tıkamış, günlük hayatı ve ticareti engellemişti. Kamyonculara aşırı sağ grupların da katılmasıyla Kovid-19 kısıtlamalarına karşı yapılan protestolar genişlemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)