BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika aldığı Novavax aşısının çoğunu kullanmadı----

Belçika aldığı Novavax aşısının çoğunu kullanmadı

Belçika aldığı Novavax aşısının çoğunu kullanmadı
26 Nisan 2022 - 13:19 www.finansgundem.com

Belçika hükümeti ekim ayında ABD şirketi Novavax'tan 500 bin doz satın almak üzere sipariş verdi. Ancak 1000 dozunun bile kullanılmadığı açıklandı.

Belçika hükümetinin aldığı 500 bin doz Novavax aşısının 1000 dozunun bile kullanılmadığı açıklandı. Stoktaki yaklaşık 422 bin dozun kullanım süresi de ağustosta dolacak. Belçika'da De Morgen gazetesinin haberine göre şubattan beri 423 bin doz aşı teslim edildi.

Novavax aşısı şu ana kadar 575 kişide ilk doz, 281 kişide ikinci doz, 113 kişi içinse takviye doz olarak kullanıldı. Belçikalı yetkililer, mRNA aşılarıyla ilgili çalışmalar henüz devam ederken Novavax aşısı için sipariş verildiğini, protein bazlı aşının talep edilmesinin o zaman güvenliğe verilen önemden kaynaklandığını söyledi. Ayrıca aşılar çıktığında birçok kişinin mRNA teknolojisine şüpheyle yaklaştığı anımsatıldı.

7,6 milyon euro değerinde aşı çöpe gidecek

Novavax'ın ürettiği aşıların fiyatı ticari gerekçelerle kamuoyuna açıklanmadı. Ancak aşının dozunun 18 euro olabileceği bilgisi paylaşıldı. De Morgen'in aktardığına göre şirketin araştırmalar sonucunda ağustosta dolacak kullanım süresini uzatmaması halinde birkaç ay içinde 7,6 milyon euroluk aşı çöpe gidebilir. Yetkililer, daha önce kullanım sürelerinin üretici firmalarca uzatıldığını hatırlattı.

Aşılama kampanyası durmuş durumda

Belçika'daki aşılama kampanyası şu anda neredeyse durmuş halde. Hükümetin ilgili bakanları gelecek hafta dördüncü dozların uygulanması konusunda toplantı yapacak. Ancak yazdan önce sadece belirli risk gruplarına dördüncü dozların uygulanması kararı çıkması bekleniyor. Novavax'ın diğer aşıları olmuş kişilere takviye aşı olarak uygulanması konusunda ise henüz bir onay bulunmuyor.

Japonya'da Novavax'a acil kullanım izni

Novavax aşısı 12-17 yaş arasında yüzde 80 etkili

Almanya, Novavax'a 4 milyon doz aşı sipariş etti

Avrupa Komisyonu’ndan Novavax aşısına onay çıktı!

Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu

Novavax'ın geliştirdiği aşının üçüncü aşamasının etkinlik değeri belli oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)