BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelarus'un göçmen oyunu kameralara yakalandı!----

Belarus'un göçmen oyunu kameralara yakalandı!

Belarus'un göçmen oyunu kameralara yakalandı!
20 Ağustos 2021 - 16:10 www.finansgundem.com

Ülkesine gelen mültecileri Avrupa sınırına gönderen Belarus, AB ile karşı karşıya geldi. Görüntüler kısa sürede infial yaratırken, Minsk yönetiminin bu hamlesine karşılık Polonya, sınıra asker sevk ettiğini duyurdu.

Dünya yeni bir göçmen krizi ile karşı karşıya. Zira Pazar günü Kabil'in Taliban'ın eline geçmesi ile Afganistan'da on binlerce kişi yollara düştü.

Avrupa Birliği'nin ambargo listesinde olan Belarus ise son dönemde AB'nin bu hamlesine karşılık olarak mülteci kartını oynuyor. Mültecileri AB sınırına gönderen Belarus'un bu politikası AB liderleri tarafından sertçe eleştirilmişti. Belarus'un Afgan göçmenleri zorla AB sınırına götürdüğü anlar kameraya yakalandı.

LİTVANYA GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Litvanya sınır kuvvetleri, Belarus polisinin göçmenleri yasadışı bir şekilde sınırlarının dışına ittiğini iddia ettikleri görüntüleri yayınladı.

Görüntüler kısa sürede Avrupa'nın gündemine oturdu. Avrupa Birliği, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya yasadışı sınır geçişleri düzenleyen Belarus'un bu politikasını 'saldırgan davranış' olarak nitelendirdi ve kınadı.

Açıklamada bu politikasının 27 ulustan oluşan bloğu istikrarsızlaştırmak amacıyla yapıldığının altı çizildi.

POLONYA'DAN SERT SÖZLER

Polonya ise Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'nun otoriter hükümetini göçmenleri sınırından geçirerek insani bir kriz yaratmakla suçladı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki düzenlediği basın toplantısında, '(Göçmenler) içtenlikle sempati duyduğum insanlar, ancak onlar Bay Lukashenko'nun elinde bir araç, bir araç' dedi.

AB ile Belarus sınırında bu restleşme yüzünden tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Zira sihalı Belarus güvenlik güçleri göçmenlerin Belarus'a dönmelerine izin vermezken, Polonya sınır muhafızları ve ordu görevlileri, Polonya üzerinden yolculuklarına devam etmelerini engelliyor.

Polonya bugün söz konusu göç dalgasını durdurmak adına 1000 asker daha konuşlandırdığını duyurdu.

İşte dünyanın insani krize bakışı: Hangi ülke kaç Afgan mülteci alacak?

 

Erdoğan'dan flaş 'Afganistan' ve 'Taliban' açıklaması!

 

Skandal görüntü: Dev askeri uçak Afganistan’dan bomboş döndü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum21 Ağustos 2021 00:14

    Belarus 10 numara iş yapıyor hatta göçmenler AB geçerken Belarus ta can güvenliğimiz yok deyip rahatça AB girerler AB ye geçmek isteyen herkes belarusa gidebilirler Belarus askeri AB sınırına göçmenleri sürüyor zaten