BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelarus'ta Rus aşısı KoviVak’ın kullanımına izin verildi----

Belarus'ta Rus aşısı KoviVak’ın kullanımına izin verildi

Belarus'ta Rus aşısı KoviVak’ın kullanımına izin verildi
16 Aralık 2021 - 16:30 www.finansgundem.com

Belarus Sağlık Bakanlığı’nın Rus korona virüs aşısı KoviVak’ın ülkeye ithal edilmesine ve orada kullanılmasına izin verdiği bildirildi.

Kurumun basın dairesinden yapılan açıklamaya göre Belarus Sağlık Bakanlığı, Rusya’da Kovid-19 salgınına karşı geliştirilen KoviVak aşısının ithal edilmesine ve kullanılmasına izin verdi. Açıklamada, “Belarus Sağlık Bakanlığı, ilaçların dolaşımına ilişkin yasa uyarınca Kovid-19’a karşı geliştirilen KoviVak aşısının ithal edilmesi ve kullanılması için izin verdi. Bu inaktive edilmiş, tam virionlu, konsantre, saflaştırılmış aşı, bulaşıcı hastalıkların sonuçlarının önlenmesi ve ortadan kaldırılması için geliştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca aşının 6 Aralık'ta eczane deposuna ulaştığı ve 13-15 Aralık tarihleri arasında Belarus'un tüm bölgelerine 300 binden fazla dozun gönderildiği vurgulandı. Sputnik V ve EpiVakKorona’dan sonra Rusya’nın üçüncü korona virüs aşısı olan KoviVak, Çumakov Bilim Merkezi tarafından geliştirildi.

KoviVak, dünyada geliştirilen birçok aşının aksine tam virion aşısı. Yani öldürülmüş Sars-Cov-2 virüsün bir parçasını değil, tamamını içeriyor. Buna benzer bir aşı da Çin’de geliştirilmiş bulunuyor.
KoviVak, 20 Şubat tarihinde Rusya’da tescil edilmişti.

Rusya’nın üçüncü aşısı Kovivak’ın etkinliği yüzde 80’i geçiyor

 

Zhirinovsky 7 doz aşı olduğunu söyledi

 

Belarus'tan AB ve İngiltere'ye misilleme yaptırımı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)