BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelarus tekrardan seçime gidiyor----

Belarus tekrardan seçime gidiyor

Belarus tekrardan seçime gidiyor
17 Ağustos 2020 - 17:23 www.finansgundem.com

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesinde ‘anayasanın değiştirilmesi şartıyla’ yeni seçim olabileceğini ifade etti.

RIA Haber Ajnası'nın bildirdiğine göre, Belarus Devlet Başkanı Aleksand Lukaşenko,  ülkede yeni bir anayasanın kabul edilmesinin ardından yeniden seçim yapılabileceğini açıkladı. 

Lukaşenko, 9 Ağustos'ta yapılan tartışmalı seçimlerin ardından muhalefetin ve Belarus halkının büyük tepkisiyle karşılaşmış ve ülkedeki gösterilerin hedefi haline gelmişti.

PROTESTOLARDA GÖZALTINA ALINAN TAMAMI SERBEST BIRAKILDI

Öte yandan, Belarus Başsavcılığı, ülkede düzenlenen izinsiz protesto eylemlerinde gözaltına alınanların neredeyse tamamının serbest bırakıldığını duyurdu.

Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Lukaşenko’nun kazandığının açıklanmasından sonra ülkede protesto gösterileri başlamıştı.

Seçim gecesi başlayan ve 13 Ağustos’a kadar devam eden izinsiz protesto gösterilerinde bir kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış, 6 bin 700’den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Lukaşenko 6. kez kazandı, Belarus karıştı

Belarus'ta neler oluyor?

Belaruslu muhalif adaydan eylem çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)