BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelarus Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya protesto notası verdi----

Belarus Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya protesto notası verdi

Belarus Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya protesto notası verdi
05 Aralık 2021 - 16:45 www.finansgundem.com

Belarus Savunma Bakanlığı, Belarus'un hava sahası sınırlarının ihlal edilmesi nedeniyle bakanlığa çağrılan Ukraynalı askeri ataşeye protesto notası verildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "5 Aralık 2021'de Ukrayna'nın Belarus Büyükelçiliği'nde görevli askeri ataşe Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Dairesi'ne çağrıldı ve Belarus'un hava sahası sınırlarının Ukrayna tarafından ihlal edilmesi nedeniyle kendisine protesto notası verildi" dendi.

Bakanlık, protesto notasına konu ihlalin dün Ukrayna'ya ait Mi-8 tipi helikopter tarafından Novaya Rudnya bölgesindeki hava sahasında gerçekleştiğini bildirdi.

Ukrayna tarafının hem uluslararası askeri işbirliği hem de silah kontrolü alanındaki ihtilaflı konulara çözüm bulunmasına yönelik diyalogdan kaçtığının askeri ataşeye iletildiğini belirten bakanlık, Ukrayna'nın bölgesel güven ve güvenlik önlemleri kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal ettiğine dair bulguların da sunulduğunu ve bunların Belarus'un güvenliğine yönelik tehditlerin kanıtı olabileceğini vurguladı.

Ukrayna: Rusya sınıra 94 bin asker konuşlandırdı

Rusya: Batı'nın Belarus'a yeni yaptırımları insanlık dışı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Rusya'ya uyarıları yinelendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)