BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelarus-Polonya sınırındaki göçmen kampı kapatıldı----

Belarus-Polonya sınırındaki göçmen kampı kapatıldı

Belarus-Polonya sınırındaki göçmen kampı kapatıldı
22 Mart 2022 - 15:05 www.finansgundem.com

Belarus-Polonya sınırında Avrupa’ya göçme arayışındaki kişilerin beklediği kamp kapandı.


Belarus Devlet Sınır Komitesi, Belarus’un Grodno şehrinde Bruzgi sınır bölgesinde, çoğunluğu Irak’tan Belarus’a gelerek Polonya’ya geçmeye çalışanlar için hükümetin kampa dönüştürdüğü lojistik merkezde hiç kimsenin kalmadığını duyurdu.

98 kişi gece yarısı Erbil'e gitti

Göçmenlerin kamptan ayrıldığı söylenen açıklamada, Uluslararası Göç Örgütünün yardım programı çerçevesinde 98 kişinin de gece yarısı tahliye uçağıyla Minsk’ten Irak’ın Erbil şehrine gittiği bildirildi. Kalanların ise istekleri doğrultusunda geçici olarak otel ve sanatoryumlara yerleştirildiği söylendi. Açıklamada, bu kimselerin de ülkelerine dönmek için yapılacak diğer uçuş organizasyonunu bekleyeceği aktarıldı.

Açıklamada, “Mültecilerin ülkelerine dönme kararlarını büyük ölçüde, beklemenin anlamsızlığının farkına varmaları ve Avrupa Birliği ülkelerinin sorunlarını çözme konusundaki kayıtsızlıkları belirlemektedir” denildi.

Ne olmuştu?

Belarus-Polonya sınırında geçen yıl 8 Kasım’dan itibaren Avrupa’ya göçme arayışıyla çoğunluğu Irak ve Suriye'den gelerek Belarus üzerinden Polonya’ya geçmeye çalışan 2 bin civarındaki kişi, ormanlık alanda kendi kurdukları kampta ve sınır önünde bir süre beklemişlerdi. Daha sonra bu kişiler, sınır boyunda kurdukları kampı tamamen boşaltarak Belarus hükümetinin Bruzgi sınır bölgesinde hazırladığı lojistik merkezde bulunan kapalı alana geçmişti. Kampta bulunanların çoğunluğu tahliye seferleriyle Irak’a geri dönmüştü.

Göçmen krizi nedeniyle Belarus ile Avrupa Birliği (AB) arasında gerginlik yaşanmış, Belarus’a “Avrupa’ya göç hareketini organize ettiği” gerekçesiyle yaptırımlar getirilmişti.

Ukrayna, Belarus ile demir yolu bağlantısını kesti

Rus ve Belaruslu yetkililer artık AP binalarına giremeyecek

İsviçre, Polonya'ya mühimmat göndermeyecek

Polonya'dan İsviçre'ye Rus oligark çıkışı!

Polonya: 2 milyon 114 bin Ukraynalı Polonya'ya geçti

'Dün Irak, Suriye'den, bugün Ukrayna'dan geliyorlar... Mazlumların sığınağıyız'

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)