BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Görevi bırakabilirim----

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Görevi bırakabilirim

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Görevi bırakabilirim
05 Şubat 2022 - 22:35 www.finansgundem.com

Belarus lideri Lukaşenko görevi bırakmak için ülkedeki durum istikrara kavuşmasını beklediğini açıkladı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkedeki durumun istikrara kavuşması halinde görevini bırakabileceğini açıkladı.

YouTube kanalında canlı yayımlanan programda Vladimir Soloviev’in sorularını yanıtlayan Lukaşenko, “Daha ne kadar ülkeyi yönetmeyi planlıyorsunuz?” şeklindeki bir soru üzerine verdiği yanıtta, savaş çıkması veya 2020’deki gibi olayların patlak vermesi halinde görevinin başında olacağını söyledi.

Lukaşenko, “İnanın bana, ben başkan olmayı isteyen bir başkan değilim. Tanrı korusun, kendinizi birçok koşula bağlı olduğunuz bir durumda buluyorsunuz. Durum normalleşirse ve her şey sakinleşirse, ülkeyi yönetecek yeni bir isim ortaya çıkacak” dedi.

Belarus'ta muhalefet Lukaşenko’nun kazandığını iddia ettiği Ağustos 2020'deki başkanlık seçimleri sonuçlarını kabul etmiyor.

Bu seçimlerin ardından ülkenin dört bir yanında protesto gösterileri düzenlenmiş, çıkan olaylar sonucu yüzlerce kişi tutuklanmıştı.

AB, seçimlere hile karıştırıldığı ve muhalefete baskı uygulandığı gerekçesiyle bu ülkeye yaptırımlar uyguluyor. Lukaşenko'nun da dahil olduğu yaptırımlar seyahat kısıtlaması, varlıkların dondurulması gibi uygulamaları içeriyor.

Belarus'u 1994 yılından bu yana yöneten Lukaşenko'nun görev süresinin en az 2035'e kadar uzatılması için anayasada değişikliğe gidilmesi için geçen ay hazırlıklara başlandığı duyurulmuştu.

Assange’a siyasi sığınma önergesi reddedildi

 

Ukrayna Almanya'dan silah talebinde bulundu

 

Kış Olimpiyatları'nın ilk gününde 27 vaka

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)