BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelarus Başkanı’ndan karlı ziyaret: 1.9 milyar liralık anlaşma imzaladı----

Belarus Başkanı’ndan karlı ziyaret: 1.9 milyar liralık anlaşma imzaladı

Belarus Başkanı’ndan karlı ziyaret: 1.9 milyar liralık anlaşma imzaladı
16 Nisan 2019 - 21:45 www.finansgundem.com

Belarus ve Türk şirketleri, 325 milyon dolar yani yaklaşık 1.9 milyar liralık anlaşma imzaladı.

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun ziyereti, iki ülke arasındaki en önemli anlaşmalara sahne oldu. Belarus ve Türk şirketleri, 325 milyon dolar yani yaklaşık 1.9 milyar liralık anlaşma imzaladı. Belarus Resmi Haber Ajansı BeITA’ya konuşan ülkenin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vladimir Ulakhovich'in iki ülke arasında düzenlenen iş forumunda imzalaan anlaşmayı lkenin öenmli kuruluşlarından Naftan, Grodno Azot, BMZ, Mogilevkhimvolokno gibi dev firmalar yaptı. Belarus çelik devi BMZ’nin yaptığı anlaşma ilk etapta 14 milyon dolar oldu.

KİMYA VE OTOMOTİV DİKKAT ÇEKTİ

Belarus petrol rafinerisi Naftan’ın adı açıklanmayan bir Türk şirketi ile yaptığı anlaşma ise 200 milyon dolar olarak ifade edildi. Belaruslu şirket Türkiye'ye suni elyaf üretimi için akrilonitril satacak. Grodno Azot adlı Belarus firması Türkiye’ye 14.7 milyon dolarlık polyamid iplik, Amkodor şirketi ise Türkiye'ye 30 adet kar temizleme aracı teslim edecek. Mogilevkhimvolokno’nun anlaşması ise 64 milyon dolar olarak ifade edildi. Belaruslu otomobil mühendisliği şirketi BelAZ, Türkiye'ye 15-20 nakliye kamyonu göndermeye hazırlanıyor. Her bir aracın maliyeti ise yaklaşık 1 milyon dolara mal olarak ifade ediliyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)