BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBekir Bozdağ'dan Yargıtay açıklaması----

Bekir Bozdağ'dan Yargıtay açıklaması

Bekir Bozdağ'dan Yargıtay açıklaması
25 Kasım 2014 - 16:31 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı son dakika açıklamayla Yargıtay Başkanı Ali Alkan'a sert çıktı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı son dakika açıklamayla Yargıtay Başkanı Ali Alkan'a sert tepki gösterdi. Bekir Bozdağ, "Yeni yargı paketinin yargıya müdahale olarak takdim edilmesi izaha muhtaçtır" dedi.

YARGITAY BAŞKANINA VAZİFE HATIRLATMASI

Yürütme ve yargının, TBMM’nin çıkardığı kanunlara uymak ve bunları uygulamakla yükümlü olduğunu belirten Bekir Bozdağ, "Yargıtay’ın daire ve üye sayısı, kurulları, personeli ve işleyişine ilişkin yasal düzenleme yapma, TBMM’nin münhasır yasama yetkisi içindedir. Yargıtay Başkanı’nın vazifesi, bu düzenlemeleri doğru anlamak ve uygulamaktır" sözleriyle Yargıtay Başkanı Ali Alkan'a tepki gösterdi.

"Yargıtay Başkanı'nın bu şahsi açıklaması, mevcut ve yeni seçilecek Yargıtay üyeleri ile HSYK’nın henüz oluşmamış iradesine karşı önyargıya dayanan açık bir güvensizlik itirafıdır" diyen Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Açıklamasında Yargıtay Başkanı, objektif bir hukuksal değerlendirme yerine siyasi iradeyi hedef alan bir niyet okumayı tercih etmiştir. Yargıtay Başkanı’na düşen siyasal içerikli değerlendirmeleri siyasi partilere bırakarak, objektif hukuksal değerlendirmeler yapmasıdır.

YARGITAY BAŞKANI ALİ ALKAN NE DEMİŞTİ?

Yargıtay Başkanı, yeni daireler kurulması, hakim ve cumhuriyet savcılarının Yargıtay’a atanması hakkında düzenlemelere dün yaptığı açıklamayla sert tepki göstermişti.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan yazılı açıklama yaparak, "Yapılan düzenlemeler bize sorulmadı" dedi. Alkan, düzenlemelerin "yargı bağımsızlığına" aykırı olduğunu da vurguladı. Alkan, yapılan düzenlemenin "yürütmenin, yargıya müdahalesi" olduğunu da belirterek, "Bu müdahale, daha ne zamana kadar devam edecektir? Yürütme Yargıtay Birinci Başkanlık kurulu nasıl oluşursa memnun kalacaktır?" dedi. Yargıtay Başkanı, yargının teşkilat yapısının "ani gelişen olaylar üzerine, makul, meşru ve haklı gerekçe içermeden" düzenlenemeyeceğine de vurguladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)