BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBekir Bozdağ'dan flaş Öcalan açıklaması----

Bekir Bozdağ'dan flaş Öcalan açıklaması

Bekir Bozdağ'dan flaş Öcalan açıklaması
07 Kasım 2014 - 23:32 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'nin İmralı ile görüşme talebiyle ilgili çarpıcı ifadelerde bulundu

Bekir Bozdağ, "Bu şiddet dilinin egemen olması, şiddet dilinden öte eylemlerin olması, böylesi ölümlerin olması, yıkımların olması, yakmaların olması elbette bu noktadaki tutumumuzu, kararlarımızı etkiler" dedi.

Bozdağ, Kanal 24'te canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

"HDP, İmralı'da Öcalan ile görüşmek için bakanlığınıza başvurdu nihai karar sizde, izin verecek misiniz" sorusu üzerine Bozdağ, "Bakanlığımıza bir müracaat yapıldığını biliyorum. Şu anda bunu değerlendireceğiz, henüz izin vermiş değiliz. Çünkü bizim buna bakmamız lazım" diye konuştu.

"Bir yandan bu kadar şiddet olurken bir yandan bu kadar insan hayatını kaybederken masun insanlar linç edilirken bu işlerin olmasına sebep olan bir siyasal yapı da var. Bunu görmezlikten gelemeyiz" diyen Bozdağ, "Hukuku çiğneyen bir çok insanın canına malına yol açan pek çok eylem var. O zaman bunlarla bu eylemler arasına da bir mesafe konulması lazım. Şiddete hayır dilinin ifade edilmesi lazım. Teröre hayır dilinin ortaya konulması lazım" ifadelerini kullandı.

"Hal ve gidişata mı bakacağız diyorsunuz" şeklindeki soruya "Elbette" karşılığını veren Bozdağ, "İşe yaramayacaksa bu görüşme olmamalı mı diyorsunuz" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Öyle net bir cümle kurmuyorum ama şunu söylüyorum, bu şiddet dilinin egemen olması, şiddet dilinden öte eylemlerin olması, böylesi ölümlerin olması, yıkımların olması, yakmaların olması elbette bu noktadaki tutumumuzu, kararlarımızı etkiler. Biz bu kadar 40'tan fazla insanımız hayatını kaybederken bir şey olmamış gibi davranamayız. Bu kadar yakma yıkma varken bunlar hiç yokmuş gibi davranamayız."

"O zaman izin çıkmayabilir de" denilmesi üzerine Bozdağ, buna bakacaklarını ve değerlendireceklerini kaydetti.

İzin konusuna ilişkin tarih vermeyeceğini belirten Bozdağ, "Bu tür hadiselerin tekerrür etmemesi son derece sürecin sıhhati bakımından önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, "İncelemeye başladınız mı, bekletiyor musunuz" sorusu üzerine de "İzin verme konusu takdire bağlı bir konu. Bu konuda bakanın bu yetkisi müracaat edene 'hemen git, ziyaret et, hemen sana izin verdim' şeklinde değil. Tamamen bakanın takdirine bırakmış yasa. Şu anda takdir hakkımı kullanmadım" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)