BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBedrettin Dalan hakim karşısında----

Bedrettin Dalan hakim karşısında

Bedrettin Dalan hakim karşısında
15 Temmuz 2015 - 11:15 www.finansgundem.com

Ergenekon davasının sanığı Bedrettin Dalan, yurda döndükten sonra ilk kez hakim karşısına çıktı

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon davasının duruşmasına sanıklardan Bedrettin Dalan ve avukatları katıldı. Diğer sanıklar, duruşmaya gelmedi.

Sanık Bedrettin Dalan, hakkında dava açıldıktan 5 yıl sonra ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, Dalan'ın kimlik tespitinin yapılmasının ardından, ifadesi alınmaya başlandı.

Ergenekon davası kapsamında, Bedrettin Dalan hakkında Nisan 2010'da yakalama kararı çıkarıldı. Dönemin Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Ağustos 2013'te karara bağlanan ve temyiz için Yargıtay'a gönderilen Ergenekon davası kapsamında, firari oldukları için dosyaları ayrılarak yeni bir esasa kaydedilen firari sanıklar Bedrettin Dalan, Turhan Çömez, Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılanmasına, 6 Şubat'ta başlandı.

Dalan hakkındaki yakalama kararı, avukatının başvurusu üzerine İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 18 Şubat'ta kaldırıldı. Bunun üzerine Dalan Türkiye'ye döndü.

Dava kapsamında, 1 Temmuz'daki duruşmaya ilk kez katılarak savunma yapan sanıklardan emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkındaki yakalama kararı da kaldırıldı. Diğer 3 sanık hakkında yakalama kararı ise devam ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)