BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBedirhan bebek ve annesinin katili etkisiz hale getirildi----

Bedirhan bebek ve annesinin katili etkisiz hale getirildi

Bedirhan bebek ve annesinin katili etkisiz hale getirildi
30 Haziran 2020 - 10:51 www.finansgundem.com

Bedirhan bebek ve annesinin şehit düştüğü saldırının faillerinden biri olan gri listedeki terörist ölü olarak ele geçirildi. Etkisiz hale getirilen teröristin, 500 bin lira ödülle gri listede aranan “Partizan” kod adlı Adil Akyürek olduğu tespit edildi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Hakkari Yüksekova’da 31 Temmuz 2018 tarihinde Kalane Üs Bölgesinde görev yapan astsubay eşini ziyarete giden Nurcan Karakaya ile bebeği Bedirhan dönüş yolunda bombalı saldırıya uğradı.

Nurcan Karakaya'nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirildi. Patlamada, Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya şehit oldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bedirhan bebek ve annesinin şehit düştüğü saldırının faillerinden biri olan gri listedeki teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

İç güvenlik operasyonları kapsamında, Hakkari Yüksekova kırsalında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma komando timlerince gerçekleştirilen operasyonda, 1 teröristin etkisiz hale getirildiğinin belirtildiği açıklamada, “Etkisiz hale getirilen terörist, terörden arananlarda 500 bin TL’ye kadar ödülle, Gri Liste’de yer alan sözde Mirgezer grubu sorumlusu Partizan kod adlı Adil Akyürek olduğu tespit edilmiştir. Ölü olarak ele geçirilen teröristin, 31 Temmuz 2018'de Kalana Üs Bölgesi yoluna patlayıcı tuzaklayarak Jandarma Astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya’nın şehit edilmesi olayının failleri arasında olduğu belirlenmiştir” denildi.

Operasyonda, 1 adet RPG-7 Roketatar, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet şarjör, 1 adet roketatar mühimmatı, 2 adet el bombası, 1 adet termal silah dürbünü ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Açıklamada, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)