BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBedellide para iadesi olacak mı?----

Bedellide para iadesi olacak mı?

Bedellide para iadesi olacak mı?
06 Nisan 2015 - 07:38 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlikle ilgili "para iadesi" tartışmalarına noktayı koydu

Kamuoyunda 'bedelli askerlik yasası' olarak bilinen 6582 sayılı Askerlik Kanunu ile Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'nda değişiklik yapan yasa ile bedelli askerlik için ödenecek tutar geçen yıl 18 bin lira olarak belirlenirken daha önceki yasa gereği bedelli askerlik için 30 bin lira ödeyen çok sayıda vatandaş da 'para iadesi' için Meclis Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. Komisyona gönderilen dilekçelerde ise 2011'de bedelli askerlik için 30 bin lira ödediklerini belirten vatandaşlar, 2014'te çıkarılan yasa doğrultusunda bedelin 18 bin liraya indirilmesi nedeniyle arada oluşan 12 bin liralık farkın ödenmesini talep etti.

MEVZUATA AYKIRI

Vatandaşların dilekçelerini işleme alan Komisyon ise Milli Savunma Bakanlığı'na yazı göndererek bedelli askerlikle ilgili vatandaşların 'para iadesi'nin karşılanıp karşılanmayacağını sordu. Bakanlık ise Komisyona gönderdiği yazıda 1111 sayılı Askerlik Kanunu'na eklenen geçici 52. maddenin "...18.000 Türk Lirası veya Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını defaten ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirirler" şeklindeki hükmünü hatırlattı. Bakanlık söz konusu kanunda daha önceki bedelli uygulamalarından 18 bin lira üzerinde ödeme yapmış olanlara iade yapılacağına dair herhangi bir hüküm bulunmadığına da işaret ederken komisyona gönderilen yazıda "18.000 TL'nin üzerinde yapılan ödemelerin yükümlülere iadesi mevzuat açısından mümkün değildir" ifadesine yer verildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)