BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBedelli piyangosu bekleyen iller----

Bedelli piyangosu bekleyen iller

Bedelli piyangosu bekleyen iller
01 Ağustos 2018 - 05:04 www.finansgundem.com

Bedelli askerlikte zorunlu 21 günlük temel askerlik eğitiminin yapılacağı iller merakla bekleniyor. 11 ilde, bedelli piyangosu olarak adlandırılan listede yer alma beklentisi var

Bedelli askerlikte gözler, 1.3 milyonun üzerinde kişiyi kapsayan uygulamada 21 günlük temel askerlik eğitimi için görevlendirilecek birliklerin bulunduğu illere çevrildi. ‘Bedelli piyangosu’ olarak da nitelenen bu listede yer almak isteyen illerde büyük beklenti oluştuğu belirtiliyor. Bu konuda planlamanın Genelkurmay Başkanlığı’nca büyük bir titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

11 İL ÖNE ÇIKTI

Listenin, bedelli askerlik için başvuracakların sayısına göre netlik kazanacağı belirtiliyor. Geçmişte sadece Burdur’da yapılan temel askerlik eğitimi için bu kez çok daha fazla birliğin görevlendirilebileceği, yine sayıya bağlı olarak bu eğitimlerin farklı celplerde gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

Kulislerde birliklerin yer alacağı iller olarak Çanakkale, Manisa, Aydın, Antalya, Sivas, Bilecik, İzmir, Amasya, Tokat, Burdur ve Erzincan’dan söz edilirken, kamuoyuna da şu liste yansıdı:

3’üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı (Ezine-Çanakkale), 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı (Çanakkale), 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı (Manisa), 1’inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı (Aydın), 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı (Antalya), 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı (Sivas), 9’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı (Bilecik), 10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı (Bornova-İzmir), 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı (Amasya), 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı (Tokat), 58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı (Burdur), 59’uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı (Erzincan), Jandarma Muhabere Eğitim Tb. Komutanlığı (Seferihisar-İzmir). (Hürriyet / Turan Yılmaz)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seyfi02 Ağustos 2018 13:55

    21 günlük temel eğitimin kaldırılması son yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomik stres ve bunalım halinin ortadan kalkmasına katkı sağlayacak ve topluma rahat nefes aldıracaktır. Toplum olarak buna ihtiyaç var. Terör olayları, fetö pkk deaş olayları, ülkede artan Suriyeli nüfusu, ülkemize uygulanan uluslararası ekonomik ve sosyal baskılar vatandaşı yıpratmış durumda. Askerliği uzmanlaştırmak ve gençlerimizin sesine kulak vermek zorundayız. Vatandaşa seçim öncesi verilen vaatler ile seçim sonrası yapılan uygulamalar tek bir partiye değil tüm siyasilere karşı vatandaşlarımızın güvenini zedelemektedir. Malesef çalışmıyoruz ya da çok ağırdan alıyoruz.