BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaBedelli parası Myanmar şehitliğine----

Bedelli parası Myanmar şehitliğine

Bedelli parası Myanmar şehitliğine
12 Ocak 2013 - 01:09 www.finansgundem.com

Bedelli askerlikten elde edilen gelirin bir bölümü, Myanmar’daki Türk şehitliklerinin onarımı için kullanılacak

Süresi bir ay daha uzatılacak olan bedelli askerlikten elde edilen gelirin bir bölümü, Myanmar’daki Türk şehitliklerinin onarımı için kullanılacak. 460 bin yükümlünün yararlanma hakkı olan bedelli askerlik için 69 bin 320 kişi başvurdu ve 2 milyar 4 milyon lira gelir elde edildi.
Yasa gereği bedelli askerlik paralarının şehitlikler, şehit aileleri ile gaziler için kullanılması gerekiyor. Bu çerçevede bazı şehitlikler de yeniden düzenlenecek. İlk olarak Sarıkamış Şehitliği inşa edilecek. ‘’Ay yıldız' şeklinde yapılacak olan şehitlik, Sarıkamış Harekatının 100. yılı olan 22 Aralık 2014 günü açılacak.
Bedelli geliriyle ayrıca, esir düştükten sonra Mynmar’a götürülen ve burada hayatını kaybeden bin 600 asker için yeni bir şehitlik yapılacak. Birinci Dünya Savaşı sırasında, Arap cephelerinde savaşırken esir düşen Türk askerleri, o zamanlar İngiltere’nin sömürgesi olan Burma'ya (Bugünkü adıyla Myanmar) getirildi.
12 bin Türk askeri Burma'da demiryolu, köprü ve suni göl yapımında çalıştırıldı ve ağır çalışma şartları ile hastalıklar yüzünden bir çoğu hayatını kaybetti. Myanmar’ın Thayet Myo bölgesindeki Türk şehitliği halen bakımsız bir durumda bulunuyor. Mandalay kentindeki ikinci Türk şehitliğinde de mezar taşları parçalanmış durumda…
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)