BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Bedeli ağır olur"----

"Bedeli ağır olur"

Bedeli ağır olur
06 Temmuz 2014 - 16:27 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimi mitingleri doğrultusunda Samsun Tekkeköy'de halka seslendi

Canik Belediyesi Hizmet Binası ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nın açılış törenininde konuşan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini belirterek, 12 yıldır hizmet etmenin gururu içerisinde bulunduklarını dile getirdi. 

30 Mart'ta bunun en güzel karşılığının sandıklarda her şeye rağmen verildiğini ifade eden Erdoğan, birçok birleşmenin, bütünleşmenin, örgütlenmenin karşılarında dikilmesine rağmen sandıkta demokratik cevabın verildiğini belirtti. 

10 Ağustos'ta da Canik'in sandıkları patlatırcasına kendisine sahip çıkacağına inandığını dile getiren Erdoğan, "Çünkü bu alışılmış bir sınav değil. İlk defa Türkiye'de vekiller vasıtasıyla değil asıllar vasıtasıyla cumhurbaşkanı seçiliyor. Bundan önce ya vekiller vasıtasıyla bu yapılıyordu veyahut da dayatmalarla yapılıyordu. Ama şimdi dayatma filan yok şimdi ne var millet var. Millete rağmen iktidar olunamaz, bunu bilmeleri lazım. Bizim rotamızı millet çizdi. Şimdi de sizinle yürüyoruz" şeklinde konuştu.

Milletin iradesinin üstünde sadece hakkın gücü olacağını vurgulayan Erdoğan, milli iradeyle, milli güçle 10 Ağustos'a yürüdüklerini söyledi.

Geçmişte Samsunlu Ali Fuat Başgil'e yapılanların, nasıl engellendiğinin bilindiğini anlatan Erdoğan, Başgil'in masasına silah koyularak adaylıktan çekilmesinin istendiğini, "Aday olamazsın, şu anda mezar yerin hazır" denildiğini aktardı. 

Başgil'in senatörlükten de adaylıktan da çekildiğini anımsatan Erdoğan, "Şu anda böyle bir şey olabilir mi? Kusura bakmasınlar, biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. 12 yıldır bir çok şeylere tevessül ettiler, birçok şeyler yapmak istediler. 2007'de Cumhurbaşkanımız Sayın Gül'ü seçtirmek istemediler. Birçok oyunlara başvurdular. Öyle de yaptılar böyle de yaptılar. Ama biz söke söke hakkımızı aldık ve Sayın Gül'ü Cumhurbaşkanı seçtirdik. Bütün mesele inanmaktır, bütün mesele azmetmektir. Azmin önünde, inanmanın önün de hiçbir şey dayanmaz."

Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Mücadelesini Samsun'dan başlattığını, ilk adımı buradan attığını hatırlatan Erdoğan, kendisinin de şimdi ilk adımı Samsun'dan attığını kaydetti.

"Dik duracağız dikleşmeyeceğiz, yolumuza böyle devam edeceğiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizde ayrım yok, ayrımcılık yok. Çünkü biz yaradılanı Yaradandan ötürü sevdik. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla, Romanıyla ne varsa Türkiye'de hepsini sevdik. Çünkü bizim indimizde insan var. Beni yaradan Allah sizi de yarattı, onun için seviyorum. Bizim farklılığımız bu, bizi diğerlerinden ayıran bu. Onlarda böyle bir hassasiyet yok. Birisi çıkıyor siyasal Kürtçülük yapıyor, birisi çıkıyor siyasi Türkçülük yapıyor. Hayır biz 77 milyonun iktidarı olduk. Şu 12 senede girdiğimiz bütün seçimleri kazandık mı kazandık. Sekiz seçimin sekizinden de yükselerek çıktık mı çıktık. Niye? Biz sadece lokal bir etnik unsurun partisi olmadık. Onun için 77 milyonun partisi olduğumuzdan dolayı 81 vilayetin 81 ilinde biz varız. Bakıyorsunuz birisi de 'kumsalların partisiyim' diyor. Kendisi söylüyor. O da kumsallar da kaldı, daha ileri gidemedi. Niye? Çünkü benim halkım, benim vatandaşım bunlara prim vermiyor. Diyor ki 'bana hizmetkar olacak iktidara ihtiyacım var' bu da AK Parti iktidarı dediler ve bize sahip çıktılar. İşte 12 yılda nereden nereye geldik. 36 milyar dolar ihracatımız vardı, şu anda 156 milyar dolar ihracatımız var. Milli gelir 230 milyar dolardı şu anda hamdolsun 820 milyar dolara ulaştık. Bunlar durup dururken olmadı."

Milli gelire oranla Türkiye'nin borcunun yüzde 73 olduğunu, bu oranın yüzde 35'e düştüğünü  belirten Erdoğan, "IMF'ye borcumuz vardı bizim. Kim vardı iktidarda biliyorsunuz, DSP, MHP, ANAP. 23,5 milyar doları geçen yıl 14 Mayıs'ta sıfırladık, şu anda IMF'ye borcumuz yok. Aynı şekilde bizim Merkez Bankamız var, milli bankamız. Bizim bankamızın döviz rezervi neydi biliyor musunuz? 2002, 27 buçuk milyar dolar, şimdi 131 milyar dolar. İşte güçlü olmak budur, güçlenen Türkiye budur. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi tek haneli rakamlarda. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi tek haneli rakamlarda. Şu andaki orana karşıyım. Daha da düşmesi lazım. Çünkü faiz oranı ne kadar düşük olursa yatarım bu ülkede o kadar artacaktır. Yatırımlar arttıkça istihdamda artacaktır, üretimde artacaktır. Türkiye rakipleriyle çok daha iyi yarışacaktır" diye konuştu.

Tekkeköy'de hlalka seslendi
Canikli'deki programının ardından Tekkeköy'de vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "İnşallah 10 Ağustos'ta milletim bu görevi bizlere tevdi ederse, bizlere verirse bizim cumhurbaşkanlığı sürecimiz inşallah bir sorumluluk bilinci içerisinde çok daha farklı olacaktır. Çünkü bizler Cumhurbaşkanlığı makamını sadece oturalım dinlelenim, uluslararası diplomatik görüşmeler yapalım, böyle bir makam olarak görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının şöyle sürdürdü:

"Ne dedik, tek millet dedik. Ne dedik, tek bayrak dedik. Ne dedik, tek vatan dedik. Ne dedik, tek devlet dedik. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Şimdi bunun üzerinde bazıları operasyon yapmak istiyor, kusura bakmasınlar. Onlar avucunu yalar."

"Bayrak şehidimizin simgesidir"
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, "Bütün bu yolda bu yolculukta zaman zaman bölücü terör örgütü mensuplarının bayrağımıza karşı yaptıkları saygısızlıkları gördük, görüyoruz, takipçisiyiz. Yakalanıp içeri alınanlar var. Bundan sonra yapanlar bedelini ağır öderler. Nitekim geçenlerde Gaziosmanpaşa'da olanı gördünüz. Eğer böyle bir şeye tevessül ediyorlarsa faturasını ödemeye de razı olacaklar. Çünkü bu bayrak şehidimizin simgesidir" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)