BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBearbock: Gaz arzının kesilmesi ile bölünmeyeceğiz----

Bearbock: Gaz arzının kesilmesi ile bölünmeyeceğiz

Bearbock: Gaz arzının kesilmesi ile bölünmeyeceğiz
26 Temmuz 2022 - 11:35 www.finansgundem.com

Almanya Dışişleri Bakanı Annele Bearbock, Avrupa Birliği genelinde doğalgaz kullanımından tasarrufun koordine edilmesi çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Prag'da Çekya Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Annele Bearbock, "Gaz arzının kesilmesi ile bölünmeyeceğiz, aksine birlikte duracağız ve bu Rusya Devlet Bakanı'na en önemli işaret olacak" diye konuştu.

Almanya Ekonomi Bakanı Habeck de yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin tüm üye ülkelerin doğalgaz tüketimlerini kısması planının Rusya'nın AB'yi bölemeyeceğini gösterdiğini savundu.

Almanya'dan "AB içinde birlik" mesajları gelirken Polonya Enerji Bakanı ise, doğalgaz tüketiminin kısılması yönünde AB'nin bağlayıcı bir karar almasına karşı olduklarını duyurdu.

Hiçbir üye ülkeye zorla doğalgaz tasarrufu yaptırılamayacağını, Polonya'nın hiç bir ülkenin gaz arz güvenliği konusunda karar verici olmayacağını belirten Enerji Bakanı Anna Moskwa, Polonya'nın doğalgaz tüketimini kısmayacağını da vurguladı.

Moskqa, Polonya'nın doğalgaz depolarının tamamen dolu olduğunu da belirtti.

İspanya Enerji BAkanı Teresa Ribera da, AB Komiyonu'nun doğalgaz tüketiminde azaltım için önerdiği yüzde 15 oranının düşürülmesini istedi.

Ribera, AB üyelerinin doğalgaz tüketiminde koordinasyon konusunda bugün bir anlaşmaya varmalarından umutlu olduğunu da ifade etti.

AB, Rusya'nın doğalgaz kesintisini siyasi buluyor

 

AB'den üye ülkelere doğalgazda dayanışma çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)