BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK'nın yeni adresi neresi olacak?----

BDDK'nın yeni adresi neresi olacak?

BDDK'nın yeni adresi neresi olacak?
21 Ekim 2015 - 11:53 www.finansgundem.com

İstanbul uluslararası finans merkezi olma yolunda hızlı ilerlerken önemli adımlardan birisini BDDK atıyor

İstanbul’u finans merkezi yapacak kritik adım atıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) İstanbul’a taşınıyor. Başkentte İş Bankası’nın kiracısı olan BDDK, İstanbul’daki ek binasından da çıkıyor. Mecidiyeköy’de Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu’na (TMSF) yakın bir binada her iki birim birleştirilecek. Kira protokolünün yapıldığı yer eski Gayrettepe’de Büyükdere Caddesi üzerindeki Denizbank Genel Müdürlüğü binası. Herhangi bir son dakika değişikliği olmaz sözleşmenin bu hafta içerisinde imzalanacağı öğrenildi. Star'ın haberine göre, BDDK’nın taşınma işlemlerini Şubat 2016’ya kadar  tamamlanması planlanıyor. Böylece Ataşehir’deki yeni finans merkezine geçiş de kolay olacak. BDDK’nın Yaklaşık 600 çalışan artık İstanbul’daki yeni binada görev yapacak.

ONAY VERİLDİ

Ankara’da ise sadece 5-6 kişinin çalışacağı bir temsilcilik kalacak. İş Bankası’na her yıl milyonlarca lira kira bedeli ödeyen BDDK, her iki birimi tek binada birleştirirken daha az kira ödemiş olacak. Konuya ilişkin olarak Başbakanlık’tan gerekli onay alındı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in de konuyu çalışanlarına aktardığı belirtiliyor. BDDK’ya yakın kaynaklar çalışmaların Türkiye’nin dünyanın en büyük uluslararası Finans merkezinden biri olmasına yönelik yapıldığına dikkat çekiyor. Daha önce de genel müdürlüğü Ankara’da olan Vakıfbank taşınmıştı. Halkbank ile Ziraat Bankası’da çok sayıda birimini İstanbul’a taşıdı.

FİNANS MERKEZİNE KATKI

İstanbul’u uluslararası finans merkezi yapacak projenin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hafriyat çalışmaları tamamlanan alanın okul, sağlık merkezi, park ve cami gibi ortak alanın yapımı için kazma vuruluyor. Sosyal donatının ardından kurumların kendi binalarının inşaatına başlanacak. Hizmet binaları farklı şirketler tarafından yapılacak. Tüm süreci İller Bankası ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordine ediyor.

2.4 KM METRO HATTI

İstanbul Finans Merkezi (İFM) için 2.4 kilometrelik metro hattı inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi finans merkezine metro hattını programına aldı. Finans merkezinin ise 2017 veya 2018 yılında bitirilmesi öngörülüyor. Uluslararası finans merkezinde en fazla katın Ziraat Bankası’nın olacağı belirtiliyor. Ziraat Bankası’nın genel merkezi 46 ve 40 katlı iki kuleden oluşurken, BDDK 28 katlı binanın yanı sıra iki tane de 17 kattan oluşan toplam 62 katın sahibi. En yüksek bina ise 55 kat ile Merkez Bankası’nın olacak.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)