BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK’nın aktif rasyosu hamlesinin yankıları----

BDDK’nın aktif rasyosu hamlesinin yankıları

BDDK’nın aktif rasyosu hamlesinin yankıları
28 Eylül 2020 - 12:25 www.finansgundem.com

BDDK bu sabah aktif rasyosunda piyasaların uzun zamandır eleştirdiği, bankaların heyecanla beklediği hamleyi yaptı. Düzenlemeyi ekonomistler sosyal medyada yorumladı…

FINANSGUNDEM.COM

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankaların uzun zamandır düzenlenmesini talep ettiği, ekonomistlerin değişiklik beklediği aktif rasyosunda düzenlemeye gitti. Normalleşme hamleleri çerçevesinde yapılan düzenleme sonrası ekonomistler bu kararı sosyal medyada yorumladı.

Merkez Bankası eski Başkan Yardımcı Prof. Dr. Fatih Özatay hamleyi, “Aktif rasyosunun tümden kaldırılması gerekiyor” şeklinde yorumladı.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Taylan “normalleşme devam” yorumu yaptı.

Marmara Üniversitesi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova da aktif rasyosundaki düzenlemenin tam anlamıyla normalleşme olmadığını belirtti.

Ekonomist Mahfi Eğilmez uygulamanın yanlış olduğunu belirtirken, “Aktif rasyosu uygulamasının yanlış olduğunu daha uygulamaya girmeden yazmıştık” dedi.

BDDK'dan aktif rasyosuyla ilgili yeni düzenleme

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)