BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringBDDK'dan onay çıktı----

BDDK'dan onay çıktı

BDDK'dan onay çıktı
18 Haziran 2011 - 10:25 www.finansgundem.com

BDDK, Tekstil Leasing'in finansal kiralama faaliyet izninin iptali talebini kabul etti. Böylece şirket leasing sektöründeki faaliyetlerini sona erdi

Yaklaşık yüzde 55 hissesi Turgut Yılmaz’ın başkanlık ettiği GSD Holding’e ait olan Tekstil Finansal Kiralama A.Ş. leasing sektöründen çıkmaya karar verdi.
BDDK, Tekstil Finansal Kiralama A.Ş.'nin faaliyet izninin iptali talebini kabul etti. Şirket 25 Mayıs 2011 tarihinde Yönetim Kurulu kararı ile leasing sektöründe son yıllarda yaşanan daralma nedeniyle faaliyet konusunun değiştirilmesine karar vermiş ve buna ilişkin alınan kararı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklamıştı.
KAP'a dün yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Tekstil Leasing'in faaliyet belgesinin iptaline ilişkin talebini uygun bulduğu belirtilerek, "Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğin, "Faaliyet İzninin İptali" başlıklı 29 uncu maddesinin 4 ve 5 numaralı fıkraları gereğince şirket nevi ve unvanının değiştirilmesine ilişkin işlemler başlatılacaktır" denildi.
Şirket, 25 Mayıs'da KAP'a yaptığı açıklamada,leasing sektöründe son yıllarda yaşanan daralmaya bağlı olarak faaliyet alanının değiştirileceği,yeni faaliyet alanları olarak öncelikle gayrimenkul, gemi yatırımları ve işletmeciliğinin araştırılacağı belirtilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)