BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK'da görevden alınmaların perde arkası----

BDDK'da görevden alınmaların perde arkası

BDDK'da görevden alınmaların perde arkası
21 Mart 2014 - 11:46 www.finansgundem.com

BDDK’da Murat Türker ve Ebru Sonbul İskender niçin görevden alındı? Finansgundem.com açıklıyor

FINANSGUNDEM.COM-ÖZEL

Sektöre bomba gibi düşen BDDK’dan görevden almaların perde arkası aralandı. Finansgundem.com’un ulaştığı bilgilere göre,  BBDK Başkan Yardımcısı Murat Türker ve Daire Başkanı Ebru Sonbul İskender'in görevden alınmasının arkasında, 17 Aralık’ta başlayan gerilimin olmadığı ifade edildi. BDDK Başkanı Mukim Öztekin’in, konuyla ilgili olarak “Görevden almalar Cemaatle yaşanan kavgayla alakalı değil. Tamamen performansla ilgili” dediği öğrenildi.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumcu Dayı25 Mart 2014 23:10

    Değerli Yılmaz kardeşim, besbelli ki şahs-ı muhteremi pek seviyorsunuz. Ben o şahsa hakaret etmeden fikrimi yazmaya çalıştım. Size de yumuşak üslubunuz için teşekkür ederim. Söylemeye çalıştığım şey, bddk gibi neredeyse 15 yıllık bir kuruma neden içeriden yönetici atamak yerine dışarıdan atama yapılır? 2005 yılında geldi denilen ve yeni yönetici olarak atanan şahıslar cidden o yıl mı gelmişlerdir? geldilerse hangi ünvanla gelmişlerdir? atanmadan önce 5411 sayılı kanuna göre meslek personeli miydiler? meslek personeli olmayan birilerini yönetici olarak atamakta yapılan ısrarın nedeni nedir? koskoca bddk'da atanabilecek meslek personeli kalmamış mıdır? bu sorular böyle uzar gider.

  • hedere24 Mart 2014 16:37

    Performans mı, performans kim için bir kriter ki bu ülkede? Gülmeyelim ağlanacak halimize şimdi.

  • Yılmaz23 Mart 2014 23:43

    Birkaç yıldır BDDK'da çalışıyor dediğiniz kişi 2005 yılından beri BDDK'da çalışmaktadır. Kendisini tanımadığınız belli oluyor. Eğer tanısaydınız, bu yazdıklarınıza pişman olurdunuz. Kendisi yurt dışında çok iyi bir üniversitede ekonomi doktorası yapmıştır. Bazıları vardır, kendilerini pazarlamak için kırk takla atarlar, çalmadık kapı bırakmazlar. Bazıları da "görev istenmez, görev verilir" düsturuyla hareket ederler. Sizin tanımadığınız bu kişi ikinci gruba girmektedir.

  • Yorumcu Dayı23 Mart 2014 06:10

    Hırsızlıklara göz yumma filan yok, abartmayın. Ama hakkaniyet unutulaarak bddk ınn kendi içinden yetiştirdiği 10-15 yıllık tecrübeli, canayakın, sektörü çok iyi bilen bşk yrd görevden alınmış, onun yerine bddk nın öz personeli olmayan, bir kaç yıldır bddk da çalışan, bddkya sonradan atanmış, bankacılık geçmişi hiç olmayan bir yönetici getirilmiştir sırf partizan duygularla atanmıştır. Muhtemelen o da iyi bir insandır. Ama bddk içinden yetişen, bu kurumu iyi tanıyan biri yerine o kurumu iyi tanımayan ve bddk da yetişmeyen, üstelik bankacılık sektörü deneyimi hiç olmayan birileri atanmıştır, bu durum hakkaniyete ne kadar uygundur sizlerin takdirine bırakıyorum.

  • Yard22 Mart 2014 22:12

    Tamamen birilerini bir yerlere terfi ettirmek için yapılan atamalar. Allah ıslah etsin. Hele yeni başkan yardımcısı olan bir yetkili var ki, üff.

  • Bankacı22 Mart 2014 11:14

    ''Tamamen performansla ilgili'' gibi bir ifade nasıl bir ifadedir. Neyin performansı. Böyle bir beyanat ispat yükü getirir.