BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK ve Hazine'ye atama olacak mı?----

BDDK ve Hazine'ye atama olacak mı?

BDDK ve Hazine'ye atama olacak mı?
19 Aralık 2014 - 10:49 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan BDDK ve Hazine atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu

FINANSGUNDEM.COM

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldığı canlı yayında dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ekonomi reformları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, borsaya vergi getirileceği yönündeki haberlere açıklık getirdi.

Babacan, “Vergi oranlarıyla ilgili değişiklik planımız yok. BIST ve sermaye piyasalarına vergi yok, tam tersi amacımız sermaye piyasalarını teşvik etmek ve sermaye ağırlıklı bir yapıya doğru yürümeyi sağlamak. Tam tersi ilave kolaylık ve teşvikler getirmemiz gerekiyor. Sermaye piyasaları ve Borsa İstanbul kesinlikle teşvik edilmesi gereken alanlarımız” dedi.

BDDK VE HAZİNE ATAMASI

Ali Babacan BDDK ve Hazine'de başkan ataması için şuan o koltukların boş olmadığını vekaleten atanan isimlerin görevlerini düzgün yaptıklarını belirtti.

DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendiren Ali Babacan şunları söyledi: “Rusya bir G20 ülkesi, G20 ülkesinde bir sarsıntı çevreye bulaşma riski gösteriyor. Petrol seneye 62 dolar olursa cari açık 17-18 milyar dolar, enflasyon 2 puan daha düşük olacak. Petrol fiyatları düşünce cari açık da düşüyor. Bu en avantajlı bölüm. Her 10 dolar 4.4 milyar dolar daha az açık demek.  Bütçe ve mali politika konusunda çok sıkı duruyoruz.  Genel olarak doların değerlenmesiyle ilgili bir trend var, bu bir süre daha devam edebilir. Her adımda rasyonel hareket etmemiz gerekiyor. Olumsuz senaryolara her an kendimizi hazır tutacağız. Kararı pazartesi aldık, Salı günü açıkladık ve Çarşamba gününden itibaren BOTAŞ dövizini Merkez Bankası’ndan aldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)