BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK uyardı: Kredilerde kripto para detayı ----

BDDK uyardı: Kredilerde kripto para detayı

BDDK uyardı: Kredilerde kripto para detayı
30 Kasım 2021 - 16:51 www.finansgundem.com

BDDK'dan bankalara kredilerde kripto para uyarısı yapıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara gönderdiği yazıda bireysel ve tüzel tüm kredi müşterilerine kullandırılacak kredili mevduat hesabı dahil tüm krediler bakımından uyarıda bulundu.

BDDK, krediler ile edinilen kaynakların, kripto varlıklara veya kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik işlemlerde kullanımının engellenmesi için bankalarca azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

BDDK daha önce kredi müşterilerinin cari ya da yakın dönemli ihtiyaçları haricinde kredi kullanımı için de uyarılarda bulunmuştu.

Daha önce gelen yazıda döviz ve altın işlemleri, vadeli mevduat, repo, hisse senedi vb. finansal getiri sağlamaya dönük yatırımlar, bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar nezdindeki vadesi gelmemiş diğer kredi risklerinin kapatılması, makul seviyelerin üzerinde nakit çekimi talebi, somut ve desteğin amacına uygun makul bir gerekçe olmaksızın başka bir bankaya ve aracı kuruma veya geçerli belgeler üzerinden tespit edilmiş ve mevzuata uygun ithalatların ödemesi haricinde yurt dışına transfer yapılması gibi kalemlerde hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtilmişti.

Son gelen yazıyla krediler kapsamında hassasiyet gösterilmesi gereken işlemlere kripto varlık işlemleri de eklenmiş oldu.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xxx30 Kasım 2021 22:12

    halkı fakirleştirerek büyümeye çalışan ve dolayısıyla paralarımızı pul edilmesinde emeği geçen kim varsa Allah onlardan bu gasbın hesabını hem bu dünyada hem de öbür dünyada hesabını sormasını diliyorum Yüce Allahımdan. yıllardık zar zor kazandığımız paralarımız pul oldu. Ben hakkımı asla helal etmiyorum. 

  • Vatandaş30 Kasım 2021 19:25

    İşleri güçleri temsil ettiği insanları fakirlestirmek

  • Hehe30 Kasım 2021 17:52

    Sen git herseyden para alan bankalarini uyar millet uc kurus para kazaniyor onda goz dikip duruyorsunuz