BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK Stratejik Planı yayımlandı----

BDDK Stratejik Planı yayımlandı

BDDK Stratejik Planı yayımlandı
27 Mart 2019 - 17:42 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun misyon ve vizyonunun gerçekleştirilmesine yönelik stratejik amaç ve hedefleri ile stratejilerini ortaya koyan dördüncü Stratejik Planı yayımlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun misyon ve vizyonunun gerçekleştirilmesine yönelik stratejik amaç ve hedefleri ile stratejilerini ortaya koyan dördüncü Stratejik Planı, 2019- 2021 dönemine yönelik olarak Kurumun ve sektörün ihtiyaçları, uluslararası bütünleşmenin gerekleri, uluslararası en iyi uygulamalar ve muadil otoritelerin tecrübeleri ışığında hazırlandı.

BDDK'dan yapılan açıklamaya göre, Stratejik Plan başlıca beş bölümlerinden oluşuyor. Birinci bölüm bir kamu kurumu olarak BDDK’nın rolü ile bunun yerine getirilme şekli konusunda toplumun beklentisini ortaya koyan misyon ve gelecekte ulaşılması arzu edilen noktayı ifade vizyon gibi geleceğe bakışa ilişkin unsurları içeriyor.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"İkinci bölümde Kurumun faaliyetlerinde esas aldığı temel değerler ıralanmıştır. Üçüncü bölümü oluşturan durum analizi kapsamında Kurum içi unsurların yanı sıra ilgili taraflar, dünyadaki ve Türkiye’deki durum ve gelişmeler ve üst politika metinleri gibi konular ele alınmıştır. Dördüncü bölüm amaç ve hedefler ile bunların gerçekleştirilmesine yönelik stratejilere ayrılmıştır. Bu çerçevede
Plan döneminde Kurum faaliyetlerine yön vermesi öngörülen stratejik amaçlar: (1) Güçlü kurumsal yapı, (2) Düzenleme, denetim ve uygulama faaliyetlerinde etkinlik, (3) Finansal piyasalarda güven ve istikrarın sürdürülmesi ve (4) Finansal okuryazarlığın artırılması ve finansal tüketicinin korunması olarak belirlenmiştir. Beşinci ve son bölümde ise Stratejik Plan uygulama performansının izlenmesi ve değerlendirilmesine dair hususlar yer almaktadır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)