BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBDDK önünde protesto----

BDDK önünde protesto

BDDK önünde protesto
03 Haziran 2014 - 15:04 www.finansgundem.com

Dövizzedeler Derneği üyesi bir grup, BDDK önünde protesto gösterisi düzenledi

Dövize endeksli kredi çekip kur artışından dolayı mağdur olduklarını belirten Dövizzedeler Derneği üyesi bir grup, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) önünde protesto gösterisi düzenledi.

BDDK önünde toplanan dövizzedeler, "Başbakanımız, bankalar sözünüzü dinlemiyor. BDDK devreye girsin" yazılı pankart açtı.

Çeşitli sloganlar atan protestocular adına konuşan Dövizzedeler Derneği Başkanı Hasan Ergen, 2009'da kadar Japon Yeni ve İsviçre Frangı'na endeksli konut kredisi çeken yaklaşık 7 bin kişinin kurun artmasıyla mağdur olduğunu söyledi.

Bankaların o dönemde vatandaşları yanlış yönlendirdiğini savunan Ergen, şöyle dedi:

"Merkez Bankasının 2007'de Japon Yeni ve İsviçre Frangı'nın artacağını belirtip pozisyonlarını almalarını istediği bankalar, önlem alma yerine vatandaşlara dövize endeksli kredi verdi. Bankalar, Japon Yeni ve İsviçre Frangı'nın artacağını bildiği halde 'Bu kurlar 10 yıldır hiç hareketli değil. Japon Yeni ve İsviçre Frangı ile kredi alırsanız TL'ye göre daha az faiz ödersiniz' diyerek yönlendirdiği vatandaşları mağdur etti. Uygulama 2009'da yasaklandı ancak kurun aşırı değerlenmesiyle vatandaşlar çektikleri krediyi ödeyemez hale geldiler. Mağdurların evleri haczedildi, aileleri dağıldı. İntiharın eşiğinde olan yüzlerce dövizzede bulunuyor."

Ergen, hükümetten bu soruna bir çözüm bulmasını istediklerini söyledi.

İç hukuk yolları tükendiği için konuyu AHİM'e götüreceklerini dile getiren Ergen, sorun çözülünceye kadar eylemleri sürdüreceklerini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup03 Haziran 2014 16:50

    Tek akıllı sizsiniz zaten. Bankalar milleti gaza getirdi sanki TL dünyanın ne değerli parası yaa arkadaş 6 sıfır atılınca para değer kazanmıyor.Hala dünyanın en değersiz paralarından biri.