BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK, cep telefonunda 12 ay vadede süre uzatımından vazgeçti----

BDDK, cep telefonunda 12 ay vadede süre uzatımından vazgeçti

BDDK, cep telefonunda 12 ay vadede süre uzatımından vazgeçti
02 Şubat 2019 - 06:12 www.finansgundem.com

BDDK, cep telefonu satışlarında 12 taksit düzenlemesini Nisan ayına kadar uzatma kararından vazgeçti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), fiyatı 3 bin 500 lira üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde altı ay olan vade sınırının 30 Nisan'a kadar 12 ay olarak uygulanacağı' şeklinde değiştirilmesinin öngörüldüğünü ancak, söz konusu düzenlemeden vazgeçildiğini açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bugün itibarıyla fiyatı 3 bin 500 lira üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vade sınırının altı ay olarak uygulanacağını bildirdi.

BDDK tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

- Bilindiği üzere, 1 Kasım 2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin Geçici 4'üncü maddesi ile 24 Nisan 2013 tarihli ve 28627 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 5'inci maddesinde fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde altı ay olan vade sınırı 31 Ocak 2019 tarihine kadar 12 ay olarak uygulanacağı düzenlenmektedir.

VADE SINIRI 6 AY OLARAK UYGULANACAK

- Bununla birlikte, 31 Ocak 2019 tarihinde Kurumumuz resmi internet sitesinde 'Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı' ile 'Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı' (Yönetmelik Taslakları) yayımlanmış olup, Yönetmelik Taslakları ile anılan Yönetmeliklerin yukarıda belirtilen Geçici Maddelerinin 'fiyatı 3 bin beş yüz Türk lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde altı ay olan vade sınırı 30 Nisan 2019 tarihine kadar 12 ay olarak uygulanacağı' şeklinde değiştirilmesinin öngörüldüğü hususu kamuoyunun bilgilerine sunulmuştur. Ancak, söz konusu Yönetmelik Taslakları ile yapılması planlanan süre uzatımına ilişkin düzenlemelerden vazgeçildiğinden, 1 Şubat 2019 tarihi itibarıyla fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vade sınırının altı ay olarak uygulanacağı hususunun belirtilmesi gerekliliği hasıl olmuştur.

BDDK açıkladı! O ürünlerde taksit süresi uzatıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi02 Şubat 2019 23:24

    6 ay olsa ne olur 12 ay olsa ne olur? Koca koca adamlar oturmuş ne ile uğraşıyor yahu! Tüketici bilinçlendirileceğine, şatafat, lüks,gereksiz harcamalar toplumda kınanıp, makbul görülmeyeceği bir düzen için bilinç yaratılacağına uğraşılan şeylere bak! Edep yahu! Edep! 

  • 1Borsacı02 Şubat 2019 22:21

    Bankaların karını görünce birileri uyardı, telekomcuların ekmeğini elden almayın dedi belki. Telefon faturasına yansıtıp telefon satışından bu telekom devleri ekmek yiyor. Bankalar takside izin verir ise vatandaş taksitle telefon alıp peşin satar ve 10 telefon alsa 50 bin kredi çeker telefon satışları gereksiz patlar.

  • H.k02 Şubat 2019 11:51

    Operatör lere kaymak iş, taksit diye telefonun yarısı kadar faiz ekliyorlar zaten

  • baturayersin02 Şubat 2019 10:15

    faturayla satıyorlar kredi kartı gibi olsa ne olur olmasa ne olur kendilerinmi kandırıyorlar

  • Türkoğlutürk 02 Şubat 2019 09:01

    Saçma bir karardı zaten. Hem dengeden bahset hemde dengeyi bozacak eylem yap. Aynı saçmalık ithal otogarda devam ediyor. İki ithalat çı para kazansın diye ithal ürünlerde ötv indirimi yapılmasını uygun bulmuyorum.