BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK Başkanlığı'na kim devam edecek?----

BDDK Başkanlığı'na kim devam edecek?

BDDK Başkanlığı'na kim devam edecek?
04 Aralık 2014 - 06:42 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bir türlü atama yapılamayan BDDK ve Hazine Müşteşarlığı başkanlığı için ne dedi?

FINANSGUNDEM.COM

Başbakan yardımcısı Ali Babacan Uluslararası Şeffaflık Örgütü Yolsuzluk Algı Endeksi'nin açıklanmasının ardından gazetecilerle sohbet etti. Babacan kendiyle ilgili en çok merak edilen soru olan "siyasete dönecek misiniz?" sorusuna politik bir yanıt verdi. Hürriyet yazarı Sefer Yüksel bugünkü köşesinde Ali Babacan'la olan sohbete yer verdi. Bu sohbetin en önemli bölümlerinden biri ise bugünlerde çok tartışılan BDDK ve Hazine'de bir türlü yapılamayan atamalar... Babacan bu konu için ne dedi? İşte yanıtı;

(....)

KARARNAME YOLLAMADIK


Hazine Müsteşarı ile Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu Başkanı'nın hâlâ atanamadığı bu konuda bir kararnamenin hazırlanıp hazırlanmadığına ilişkin soru üzerine de Babacan, "Bizim gönderdiğimiz bir kararname yok. Bu kurumların başında vekaleten arkadaşlar var. Gayet iyi çalışıyoruz" diye konuştu.

3 dönem sonrası bakan olacak mı?

En çok merak edilen konu Babacan'ın seçim sonrası kabineye girip girmeyeceği. 'Kişisel' diyerek bu konuda konuşmuyor. Ancak  "Sizin finansal istikrarın önemli bir unsuru olarak görüldüğünüz yorumları yapılıyor. Buna katılıyor musunuz" sorusunu şöyle cevapladı:
"2001'den bu yana parti ve hükümet programı, ekonomik program, seçim beyannamesi vs. hep belgelere bağlı politika izledik. Bakış açımız ve perspektifimizi bunlara uygun oluşturduk. İki bakan zıtlaşabilir ama sonunda hükümetin bir görüşü olur. Falanca bakan sonrasında buna uymayan bir demeç verir, onu ona sormak gerekir. Sorumluluk, program yazarak çizerek olur. Her gün değişen bir anlayış ile 16. büyük ekonomi yönetilemez. Bundan sonra da bu geleneğin sürmesi gerekir. Devamlılığın kurumsal olması, şahıslarla özdeşleşmemesi gerekir."
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sessiz bankacı06 Aralık 2014 12:38

    Bu kurum rapor yayınlamaktan başka ne iş yapar ? Banka çalışanlarına yapılan mobbing ve angaralar konusunda ne iş yapar ?

  • bir bilen04 Aralık 2014 16:31

    Bir cümle yeter sözden anlayana, destan yazsan fark etmez Laftan anlamayana. (Mevlana)