BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK Başkanı Öztekin istifa edecek mi?----

BDDK Başkanı Öztekin istifa edecek mi?

BDDK Başkanı Öztekin istifa edecek mi?
22 Eylül 2014 - 07:04 www.finansgundem.com

Şok gelişme... BDDK Başkanı Mukim Öztekin'in ciddi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya olduğu belirtildi

İzne ayrılması katılım bankası Bank Asya’yla ilgili gelişmelere bağlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin’in yarın önemli bir ameliyat olacağı öğrenildi. Öztekin’in ciddi sağlık sorunu nedeniyle çalışamaz durumda olduğu ve bu nedenle ameliyat edileceği kaydedildi.

Habertürk'tn Rahim Ak'ın haberine göre, Öztekin’in 12 Eylül 2014’te tansiyon ve göz problemiyle ilgili bir sorun nedeniyle hastaneye başvurduğu ve beyninde tümör teşhis edildiği öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan BDDK Basın Sözcüsü Osman Uzun, “Ciddi bir ameliyat. Bu hafta olması bekleniyor. Ancak istifası gündemde değil” diye konuştu.

AYRILMASI BEKLENİYOR

Ancak Başkan Öztekin’in sağlık sorunlarının bir süre daha devam edeceği ifade edilirken bu nedenle bugün istifa etmesi beklentiler arasında. BDDK’da Öztekin’in yerine kimin başkan olacağı konusunda ise henüz bir bilgiye ulaşılamadı. 22 Haziran 2012’de BDDK Başkanı olarak atanan Mukim Öztekin, 1965’te Pasinler’de doğdu.

Öztekin, 1988-2000 yılları arasında Garanti Bankası, Albaraka Türk, Asya Finans Kurumu’nda müfettiş yardımcısı, müfettiş, şube ve birim müdürü görevlerinde bulundu. Asya Finans Kurumu’nda 2000-2004 yılları arasında genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Öztekin, Mayıs 2004’ten beri Ziraat Finansal Kiralama Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Kısa süre BDDK üyeliği yapan Öztekin, son olarak TMSF Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmıştı.
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankacı01 Ekim 2014 07:35

    ''Yaprak Dökümü'' ya bu referanslıların, sadece referanstan başka hiçbir özelliği olamadığı halde önemli mevkilere sadece bu referansları ! için yerleştirdikler ne olacak. Sorun varsa kökten çözülür. Sorunu başka yerlere taşımanın hiçbir mantığı yok.

  • Yaprak Dökümü26 Eylül 2014 10:16

    Pensilvanya referanslı bürakratlara elveda. Pensilvanya'da bürokrat eksiği varmış, hocanız gibi siz de orada bir görev bulursunuz. Hadi bakalım kış kış..

  • Sağlık22 Eylül 2014 09:55

    Görünüşe göre birileri adamcağızın tez vakitte istifa etmesini umuyor. Dilerim Allah acil şifa verir de beklentisi olanların beklentileri boşa çıkar. Amin.

  • Şenol GÜL22 Eylül 2014 08:58

    Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

  • Bankacı22 Eylül 2014 08:50

    Çok güzel bir söz var. ''taşıma suyla değirmen dönmez''. Ya birilerinin biryerlere taşıdıkları ne olacak. Zaman bekle diyor.