BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK arada kaldı----

BDDK arada kaldı

BDDK arada kaldı
10 Nisan 2014 - 07:26 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu hesap işletim ücretinde bankalar ile tüketici arasında kaldı

Bankaların tüketicilerden alacağı masraf ve ücretlere ilişkin hazırladığı taslağı önceki gün internet sitesinde yayınlayıp kısa süre sonra kaldıran Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), hesap işletim ücretinde bankalar ile tüketici arasında kaldı. BDDK ile bankaların üzerinde anlaşamadığı en büyük konunun hesap işletim ücretleri olduğu belirtiliyor.

Bankalar aktif olmayan hesaplardan bile hesap işletim ücreti almaktan vazgeçmezken, BDDK aktif olmayan hesaplardan ücret alınmamasını istiyor, aylık 5 ile 9.50 lira arasında olan hesap işletim ücretlerine de üst limit getirmeyi hedefliyor. Bunun da 5 TL olması planlanıyor. Bankacılık sektörünün ise Türk Telekom’un aldığı sabit ücreti örnek göstererek işletim ücretinden geri adım atmak istemediği belirtiliyor. Tüketici dernekleri kullanılmayan hesapların kapatılması için tüketicileri çağrıda bulundu.

Para sayma ücreti yok

Milliyet'ten Kadife Şahin'in haberine göre, Tüketici derneklerinin temsilcileri ise BDDK’yı, hazırlanan yasa taslağında hesap işletim ücretini kaldırmayarak bankalardan yana tavır almakla suçluyor. Düzenlemeyi üstlenen BDDK’yı taraflı bulan tüketici dernekleri, hazırlanan yasa taslağında hesap işletim ücretinin kaldırılmamasını tüm hukuki yolları tıkayan haksız bir karar olarak değerlendirdi.
BDDK’nın hazırladığı taslakta kredi kartından yapılan nakit çekimler de ücretsiz olacak. Banka tüketici veya konut kredisinin vade ya da faizini değiştirmek isteyen müşteriden yeniden yapılandırma ücreti alamayacak.

BDDK bankaların müşterilerinden aldığı tüketici ve konut kredileri tahsis ücretine 500 liralık üst limit getiriyor.

Tüketici temsilcileri BDDK’nın bu yöndeki düzenlemesinin bankaları memnun eden bir düzenleme olduğunu belirterek, “Bir kredinin tüm maliyeti alınan faize yansıtılır. Kredi tahsis ücreti haksız bir ücrettir” görüşünü ilettiler.
Yeni yönetmelikle bankalar, para sayma ücreti, kasa bakma masrafı, istihbarat ücreti, ödeme planı değiştirme ücreti adı altında ücretler alamayacaklar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)