BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBDDK 3 bankaya işlem yasağını kaldırdı----

BDDK 3 bankaya işlem yasağını kaldırdı

BDDK 3 bankaya işlem yasağını kaldırdı
11 Mayıs 2020 - 10:23 www.finansgundem.com

BNP Baribas SA, Citibank NA ve UBS AG’ye 7 Mayıs günü getirilen TL işlem yasağı, yükümlülüklerin yerine getirilmesi sonrası kaldırıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), BNP Baribas SA, Citibank NA ve UBS AG’ye 7 Mayıs günü getirdiği işlem yasağını bugün kaldırdı.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben de dün manipülasyon girişimlerine karşı koymaya kararlılıkla devam edeceklerini söyleyerek, "Üç banka yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde işlem yasağı kalkar, ama soruşturma sürecek" demişti.

BDDK perşembe günü aldığı kararda ikinci bir duyuruya kadar BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG’nin Türk bankalarına karşı olan Türk Lirası yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmediği tespit ettiğini belirterek, tasarruf sahiplerinin haklarını ve bankaların düzenli ve emin bir şekilde çalışmasını tehlikeye sokabilecek işlem ve uygulamaları önlenmesini ve kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını teminen, söz konusu bankalar dahil Türk Lirası yükümlülüğünü yerine getirme konusunda gecikmeye düşen yabancı bankalar ve söz konusu bankaların yurt dışında kurulu grup bankaları ile bir bacağı Türk Lirası olan yeni bir döviz işleminin yapılmamasına ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemlerin yenilenmemesine karar vermişti.

Bu sabah alınan kararla bu işlem yasağı kaldırıldı.

BDDK'dan 3 bankaya TL işlem yasağı

Akben: Manipülasyon girişimlerine karşı koymaya devam edeceğiz

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK11 Mayıs 2020 23:56

    yarın, öbür gün para aramak için çıktıklarında, Önlerine konan faizi görüce,PAVYONDA HESAP İSTEYEN KAMYONCU gibi şaşıracaklarını bildikleri için geri ADIM ATTILAR. :o)

  • Firat11 Mayıs 2020 12:57

    Temerrute dusmus bankanin sorumluluklarini yerine getrine kadar islem yasagi almasinin neresi hata? Bankacilar musteriye bunu hergun yapiyor. Regulator gorevini yapiyor diye rahatsiz olmak nedir ?

  • basri11 Mayıs 2020 12:32

    hatalarını anladıklarına sevindik.  (M)