BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBBVA'dan Türkiye için çarpıcı enflasyon öngörüsü----

BBVA'dan Türkiye için çarpıcı enflasyon öngörüsü

BBVA'dan Türkiye için çarpıcı enflasyon öngörüsü
07 Şubat 2019 - 15:46 www.finansgundem.com

İspanyol BBVA, Türkiye için ''Büyüme 2019'da yüzde 1'e, enflasyon yüzde 16'ya yavaşlayacak'' dedi

BBVA, 2018 yılında yüzde 3 olduğu tahmin edilen Türk ekonomisinde büyümenin 2019'da yüzde 1'e yavaşlayacağını, enflasyonun yılın ilk yarısında büyük olasılıkla yüksek kalacağını ancak yıl sonunda yüzde 16'ya gerileyeceğini öngördü.

BBVA bugün yayınladığı "Türkiye Ekonomik Görünüm 2019 1. Çeyrek" raporunda, ortodoks politikalarn izlemenin Türkiye'nin finansal varlıklarının istikrar kazanmasına ve yeniden dengelenmesine yardım ettiğini belirtti. Yurt içi ve dışı dengesizliklerin azaldığını ifade eden BBVA, enflasyonun da arkadan geldiğini vurguladı.

"Enflasyonun yılın ikinci yarısına kadar yüksek kalması muhtemel" ifadelerini kullanan BOE, negatif üretim açığı ve destekleyici baz etkisinin yıl sonunda enflasyonu yüzde 16'ya getireceğini öngördü. 
Ortodoks politikanın canlı olmaya devam edeceği görüşünü devam ettirdiklerini belirten BBVA, "Merkez Bankası para politikasını kademeli olarak gevşetmek için 2019 Haziran'a kadar bekleyecek" ifadelerini kullandı.

BBVA, cari işlemler açığının daha da düşmesinin, 2019'da dış finansman ihtiyacını düşüreceğini ve bunun da Türk Lirası'na yardımcı olacağını vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)