BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBBVA’dan bankacılıkta yapay zeka adımı----

BBVA’dan bankacılıkta yapay zeka adımı

BBVA’dan bankacılıkta yapay zeka adımı
02 Mart 2021 - 14:24 www.finansgundem.com

İspanyol bankası BBVA müşterilerle görüşmelerini hızlandırmak ve kullanıcı deneyimini kolaylaştırmak amacıyla OpenAI yapay zeka modelini test ediyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

BBVA İspanya’daki müşterilerinin bankacılık görüşmelerini sonuçlandırmak için tamamen orijinal bir yapay zeka modelinin test ediyor. Bankadan yapılan açıklamada testlerin umut verici yönde ilerlediğini belirtildi. Finextra'nın haberine göre, İspanyol bankası bir süredir teknoloji tedarikçisi OpenAI’ın yapay zeka lisan modeli GPT-3 için uygulama programlama arayüzü üzerinde çalışıyordu.

Bankadan yapılan açıklamada kullanılan teknolojinin banka çalışanlarıyla müşteriler arasındaki görüşmenin bir özetinin sağlanıp sağlanamayacağının araştırıldığı belirtildi. BBVA teknolojiyle zamandan tasarruf ederek kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

BBVA’nın yapay zeka testlerinde halka açık internet forumlarından elde edilen bankacılık hakkındaki düzenlenmemiş on farklı İspanyolca görüşme bu model kullanılarak sonuçlandırılmaya çalışıldı.

GPT-3 arayüzü verilerinde daha önce herhangi bir ayarlama, transfer yoluyla öğrenme veya yeniden eğitim olmadan, çoğu durumda, temel sorunu veya soruyu, ilgili ürün veya hizmeti, verilen öneriyi veya cevabı ve süreç bilgisini tanımlayarak özet bilgileri oluşturmayı başardı.

BBVA, yapay zekanın verdiği cevapların doğruluk payının "çok yüksek" seviyede olmadığını belirtiyor. Ancak bankadan yapılan açıklamada "elde edilen sonuçların cesaret verici olduğu ve modelin hedeflenen görevler konusundaki gerçek değerinin daha fazla araştırılması” gerektiği önerildi.

Robo-danışmanlık terimi mali danışmanları rahatsız ediyor

 

Fitch, 7 Türk şirketinin notunu yükseltti

 

Sigortacı AXA 2021 yılından da umutsuz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)