BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBBVA'daki gururumuzdan ilk açıklama: Benim için büyük onur----

BBVA'daki gururumuzdan ilk açıklama: Benim için büyük onur

BBVA'daki gururumuzdan ilk açıklama: Benim için büyük onur
29 Kasım 2018 - 05:50 www.finansgundem.com

İspanya'nın dev bankası BBVA'nın CEO'luğuna atanarak Türkiye'nin gururu olan Onur Genç, BBVA İletişim Ofisi'nde yayımlanan röportajda önemli açıklamalarda bulundu

Garanti Bankası'nın hakim ortağı İspanyol bankası Bancı Bilbao Vizcaya Argentaria'da (BBVA) Üst Düzey Yönetici (CEO) olarak atanan Onur Genç, "Küreseliz ve benim CEO olarak atanmam bu gücümüzün en açık göstergesi." dedi.

Genç, BBVA İletişim Ofisi tarafından yayımlanan röportajında, BBVA'nın CEO'su olarak atanmasının kendisi için de bir sürpriz olduğunu söyledi. "Gerek bireysel, gerekse uluslararası tecrübesinin, BBVA grubunun sahip olduğu küreselleşmenin doğal gerçeğinin bir yansıması" olduğunu düşündüğünü kaydeden Genç, "BBVA'nın geçiş sürecinin bir parçası olmaktan çok büyük heyecan duyuyorum. Yeni görevimde bankaya hizmet etmek benim için bir onur." ifadesini kullandı.

Yönetici olarak talepkar biri olduğunu ancak bireysel performanslara da önem verdiğini ve görüşlerinin BBVA değerleriyle örtüştüğünü vurgulayan Genç, "Takım çalışması, güven, sorumluluk ve hızlı bir şekilde eyleme geçme" ilkelerini temel aldığını kaydetti.

Büyük şirketler ve kişilerle çalıştığı için şanslı bir iş kariyerine sahip olduğunu ifade eden Genç, 13 yılını geçirdiği McKinsey firmasındayken 4 ülkede yaşadığını ve 10'dan fazla ülkede de projeler gerçekleştirdiğini anlattı. McKinsey'den sonra Türkiye'de Garanti Bankası ve ardından BBVA'nın ABD'deki bankasında yöneticilik yaptığını anlatan Genç, "Çevremdeki insanlar ve birlikte çalışmaktan gurur duyduğum büyük ekipler sayesinde çok farklı ortamlarda inanılmaz tecrübeler kazandım ve her zaman gerçek başarının müşteri, çalışan, hissedar ve toplumun geneline hizmet olduğuna inandım." açıklamasında bulundu.

DÜNYA DÜZEYİNDE EN İYİSİ 

Bankacılığın teknoloji güdümüyle ilerleyen önemli endüstri olduğunun altını çizen Genç, elektronik bankacılıkta dünyada en ileri düzeyde, İspanya'daki, ardından Türkiye'deki cep telefonu uygulamalarının dünya düzeyinde en iyisi olduklarını söyledi.

"Küresel operasyonları ve beklentileri olan bir İspanyol bankasıyız." diyen Genç, bankacılık sektörünün yaşadığı en önemli zorluğun dijital çağda sürekli değişen müşterinin taleplerine cevap verme gereği olduğunu ancak BBVA'nin "dönüşümü diğerlerinden çok daha erken başlatan bir vizyona sahip olduğunu" kaydetti.

ÖNCE İSPANYA'DA EV BAKACAK

Evli ve ikiz çocuk babası 44 yaşındaki Genç, BBVA'nın CEO'su olarak üstleneceği yeni görevden dolayı ilk olarak Madrid'de ailesi için bir ev ve çocuklarına okul bulacağını, İspanyolcasını da geliştireceğini söyledi. 31 Aralık'ta resmi olarak BBVA CEO'su görevine başlayacağını ifade eden Genç, "Meslektaşlarımdan bana istedikleri dilde yazmalarını, rahat olmalarını isteyeceğim. İlk günden itibaren her birine yazdıkları dilde cevap vereceğim. Konuşmalarımız da aynı şekilde olacak. Zamana ihtiyacım olacak ve herkesten sabırlı olmalarını isteyeceğim." dedi.

BBVA'nın yeni CEO'su Onur Genç oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)