BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBBVA Garanti hisselerine talip----

BBVA Garanti hisselerine talip

BBVA Garanti hisselerine talip
05 Kasım 2013 - 08:48 www.finansgundem.com

BBVA'nın Garanti Bankası'ndaki hisselerini erken alma niyetinde olduğu belirtildi

Garanti Bankası'nın kontrol hisselerini 2015 yılına kadar satın alma opsiyonu olan İspanyol BBVA erken harekete geçti. İspanya basınında "Türkiye Tutkusu" başlığı ile verilen haberde dev bankanın Doğuş Grubu'nun patronuyla masada olduğu yazıyor.

Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre, Türkiye'nin en büyük bankalarından ve 16.4 milyar dolar ile Borsa İstanbul'un piyasa değeri en yüksek şirketi olan Garanti Bankası'nda çoğunluk hisseler vadesinden önce İspanyollara geçiyor.

İspanya'nın en köklü ekonomi gaztesi Cinco Dias'ın birinci sayfadan "La passion turca de BBVA" (BBVA'nın Türk tutkusu) başlığı ile duyurduğu habere göre BBVA, Garabti Bankası'nın kontrolünü tahmin edilenden daha erken ele almak istiyor.

VADESİNDEN ÖNCE ALACAK
1 Kasım 2010 tarihinden Garanti Bankası'nın yüzde 24.89 hissesi için toplam 5.8 milyar dolar ödeyen İspanyol bankacılık devi BBVA'nın, 2015 yılı sonunda olmak kaydıyla son 30 günlük fiyat ortalamasından yüzde 1 hisse satın alarak Garanti'nin kontrolünü alma opsiyonu bulunuyor. Ancak kulislerde BBVA'nın yüzde 1'likhisse için değil, yüzde 4'lük hisse alımı için Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk ile pazarlık masasında olduğu konuşuluyor.

Garanti'nin dünkü piyasa değeri ile yüzde 4'lük hissenin fiyatı 656 milyon dolar. Ancak BBVA'nın opsiyonu vadesinden önce almak istediği için bu rakamın daha yüksel olması bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)