BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBBP lideri Destici seçim için 16 Nisan'ı işaret etti----

BBP lideri Destici seçim için 16 Nisan'ı işaret etti

BBP lideri Destici seçim için 16 Nisan'ı işaret etti
25 Kasım 2022 - 21:14 www.finansgundem.com

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, erken seçim tarihine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüklerini belirten Destici, seçim için 16 Nisan'ı işaret etti

ÖSYM'nin dün Üniversiteye Giriş Sınavı YKS'nin tarihi 18-18 Haziran 2023 olarak açıklamasının ardından siyasette erken seçim tartışmaları yeniden alevlendi. Hem muhalefet hem de iktidar cephesinin konuyla ilgili görüşü merak edilirken, BBP cephesinden sürpriz bir tarih geldi. Cumhur İttifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici, Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuştu. Destici ile Erdoğan'ın daha önceden mayıs ayı ihtimali için konuştuklarını belirten Sarıkaya, Destici'nin "konu hakkında bilgisinin olmadığının altını çizerek" şunları anlattığını yazdı:

"DAHA ÖNCE MAYIS İHTİMALİNİ KONUŞTUK"

"Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı ile 18 Haziran tarihi üzerinde konuşurken, Mayıs ihtimali üzerinde de durmuştuk. 18 Haziran'da YKS, hac, yurt dışından gelecek gurbetçilerin durumu gibi faktörleri göz önüne alıp, mayısta yapılmasının faydalı olacağı kanaatimizi paylaşmıştık. Ama mayıs konusunda da bir karara varmamıştık. O günden sonra da bir daha ele almadık."

ERKEN SEÇİM İÇİN 16 NİSAN TARİHİNİ VERDİ

BBP lideri Mustafa Destici, Muharrem Sarıkaya'ya öne alınmış seçim için "AK parti böyle istiyor olabilir" notuyla net bir tarih vererek şunları söyledi: "16 Nisan'da seçim yapılır, akşamında da oruca kalkılır; AK Parti bunu arzuluyor olabilir."

Devlet Bahçeli’den erken seçim açıklaması

 

AK Parti Sözcüsü Çelik: Erken seçim söz konusu değil