BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBBC'ye bankacı başkan geliyor----

BBC'ye bankacı başkan geliyor

BBC'ye bankacı başkan geliyor
06 Ocak 2021 - 17:12 www.finansgundem.com

Eski Goldman Sachs bankacısı Richard Sharp, BBC’nin yeni başkanı olacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın eski bankacılarından ve İngiltere Muhafazakar Parti destekçilerinden Richard Sharp, Sky News’e göre, bu hafta İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından BBC’nin yeni başkanı olarak açıklanacak. Bu esnada, kurumun geleceğiyle ilgili tartışmalar alevleniyor.

Sky News, Çarşamba günü yaptığı haberde Goldman Sachs’ın eski çalışanlarından, İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın eski müdürü Richard Sharp’ın, gelecek hafta BBC’nin yeni başkanı olarak açıklanacağını öne sürdü.
64 yaşındaki Sharp, geçtiğimiz yılın büyük bir bölümünü, korona virüs pandemisinin etkileri konusunda, Sunak’ın gönüllü ekonomi danışmanı olarak geçirdi. Muhafazakar Parti’nin öne çıkan bağışçılarından olan eski bankacının, Şubat ayı ortalarında BBC’deki görevine başlamasıyla, Sunak’ın danışmanlığını bırakması bekleniyor.

Sharp’ın aynı zamanda bir sanat sever olduğu da biliniyor. Sharp, Piccadilly’de bulunan ikonik sanat enstitüsüne verilen fonları düzenleyen, Royal Academy of Arts Trust’ın başkanlığını yaptı.

Eğer BBC’nin yeni başkanı olursa, Sharp, kendisi gibi kurumda yeni olan Genel Direktör Tim Davie ile birlikte çalışacak. Davie ise görevine başlayalı yalnızca dört ay oldu.

BBC son yıllarda, kurumun tarafsızlığının sorgulanmaya başlamasıyla birlikte ateş hattında kalmıştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, daha önce kanalı Brexit karşıtı olmakla suçlamıştı.

Georgia seçimleri ABD ekonomisinin kaderini belirleyecek

 

CEO'lar neden çok yüksek maaş alıyor?

 

Merkel, kendisini şikayet eden bakanın yetkilerini aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)