BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBBC'de işten çıkarma kararına karşı dayanışma boykotu----

BBC'de işten çıkarma kararına karşı dayanışma boykotu

BBC'de işten çıkarma kararına karşı dayanışma boykotu
11 Mart 2023 - 18:06 www.finansgundem.com

Spor programı sunucusu Gary Lineker'in işten çıkarılması İngiltere'de tartışmalara yol açtı. Lineker'e destek olmak isteyen spor programı sunucuları boykot kararı aldılar

Spor programı sunucusu ve İngiltere'nin ünlü eski milli futbolcularından Gary Lineker'in hükümetin yeni mülteci yasa tasarısıyla ilgili sosyal medya paylaşımı nedeniyle başlayan tartışmalar, İngiliz kamu yayın kurumunda krize ve spor yayınlarında dayanışma boykotuna yol açtı.

BBC'nin sunucu olarak Lineker'in görevine ara verdiğini açıklaması üzerine, programdaki spor yorumcuları ve ekip arkadaşlarının yanı sıra BBC'nin diğer spor programlarının sunucuları ve yorumcuları da Lineker'e destek için programa çıkmayacaklarını açıkladı.

BBC Türkçe'de yayımlanan habere göre Lineker, Salı günü attığı bir tweette Muhafazakar Parti hükümetinin yeni mülteci yasa tasarısında kullanılan dilin, Nazi yönetiminin hakim olduğu "1930'lar Almanyası'nda kullanılandan pek farklı olmadığını" yazmıştı.

BBC yönetimi ve hükümet Lineker'e tepki gösterdi.

BBC, Lineker'in Twitter paylaşımında "tarafsızlık" kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle spor programı sunucusu olarak görevine ara verildiğini açıkladı.

Bunun üzerine Lineker'in sunduğu Günün Maçı programı yorumcularının programa katılmama kararı almasıyla BBC'nin diğer spor yayınlarında da Lineker'e destek için tek tek boykot kararları açıklandı.

Match of the Day (Günün Maçı) programı sunucusuz ve yorumcusuz bir şekilde maç özetleri yayımlayacak
BBC Radio 5 Live günün maçları yerine önceden kaydedilmiş yayınları paylaşacak

Football Focus, Final Score ve Fighting Talk programları yerine önceden kaydedilmiş farklı programlar yayına girecek.

Günün Maçı programı yorumcularından eski futbolcu Ian Wright, Lineker'in görevine son verilmesi halinde kendisinin de programa çıkmayacağını açıkladı.

Eski BBC Genel Direktörü Greg Dyke, BBC'nin Lineker'i programa çıkarmama kararının yanlış olduğunu ve kendi itibarını zedelediğini açıkladı.

BBC kararına tepkiler

BBC'nin Lineker'den Günün Maçı'nı sunmaya ara vermesini istemesi üzerine programda ona eşlik eden ünlü isimler Cuma akşamı yaptıkları açıklamalarla programa çıkmayacaklarını belirttiler.

Programda maçları yorumlayan eski futbolcu Ian Wright, Alan Shearer, Micah Richards ile Jermaine Jenas ve diğer yorumcular tek tek açıklama yaparak programda yer almayacaklarını söyledi.

Bunun üzerine BBC, bu geceki programın sunucusuz ve yorumcular olmaksızın maç özetleri şeklinde yayımlanacağını açıkladı.

Bugün de BBC'nin öğle yayını Football Focus programının sunucusu Alex Scott ve diğer yorumcular programa çıkmayacaklarını duyurdu.

Eski BBC Genel Direktörü Greg Dyke ise BBC'nin Lineker kararıyla kendi itibarını zedelediğini söyledi.

Dyke, BBC'de haber çalışanlarına uygulanan sosyal medya kurallarının spor programı sunucuları açısından bağlayıcı olmayacağını belirtti.

Ne olmuştu?

İngiltere hükümeti Salı günü Avam Kamarası'nda ülkeye yasa dışı yollardan giren göçmenlerin bu ülkede iltica başvurusunda bulunma hakkını ortadan kaldıran yeni yasa tasarısını sundu.

Lineker, Twitter hesabından, İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın Avam Kamarası konuşması klibine "Aman tanrım, bu korkunç ötesi" yorumunu yaptı.

Kendisine "ileri gittin" diyen bazı kullanıcılara yanıt verirken de "Biz diğer önde gelen Avrupa ülkelerinden çok daha az mülteci alıyoruz" dedi ve sürdürdü:

"Bu, en korumasız insanları hedefleyen ölçüsüzce acımasız bir politikadan başka bir şey değil ve kullanılan dil de Almanya'da 30'larda kullanılandan pek farklı değil. Bu durumda ben mi ileri gitmiş oluyorum?"

Braverman, "Hukuki, ölçülü ve insani" diye nitelediği önlemlerin 1930'lar Almanyası'na benzetilmesinden hayal kırıklığı duyduğunu söyledi.

Lineker, eleştiriler üzerine, "sesi olmayan" insanların haklarını savunmaya devam edeceğini, BBC'nin bir sözcüsü ise ünlü sunucuyla konuşulacağını ve kendisine "sorumluluklarının hatırlatılacağını" vurguladı.

BBC'den yapılan açıklamada, Lineker'in, sosyal medya kullanımıyla ilgili bir anlaşmaya varılıncaya kadar, Match of the Day (Günün Maçı) programının sunuculuğunu yapmayacağı belirtildi.

Lineker'in "son dönemdeki sosyal medya aktivitesinin BBC ilkelerini ihlal ettiğini" belirten açıklamada, kendisinin "siyasi partilerle ilgili veya tartışmalı siyasi konularda taraf olmaması gerektiği" vurgulandı.

(BBC Türkçe)

BBC'ye vergi kaçırma suçlaması

BBC sinema eleştirmenllerinden 2022'nin en iyi 20 filmi

ABD'de işten çıkarmalar azaldı

Meta binlerce kişiyi işten çıkaracak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)