BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBazı eşyaların serbest dolaşıma giriş işlemlerine düzenleme----

Bazı eşyaların serbest dolaşıma giriş işlemlerine düzenleme

Bazı eşyaların serbest dolaşıma giriş işlemlerine düzenleme
25 Ocak 2022 - 09:39 www.finansgundem.com

Bazı mobilya, deri ve deriden mamul eşya, ayakkabı ve cep telefonlarının serbest dolaşıma girebileceği gümrük müdürlüklerine yenileri eklendi.

Ticaret Bakanlığının Gümrük Genel Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Avrupa Birliği (AB) veya Birleşik Krallık menşeli olmayan bazı mobilyaların serbest dolaşıma giriş işlemleri "Kayseri Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü"nden de yapılabilecek.

AB veya Birleşik Krallık menşeli olmayan işlenmiş deri ve bazı deriden mamul eşyaların serbest dolaşıma giriş işlemleri daha önce belirlenen gümrük müdürlüklerine ek olarak "Niğde Gümrük Müdürlüğü"nden de gerçekleştirilebilecek.

Ayakkabılara ilişkin işlemler, AB menşeli olması halinde, ATR Dolaşım Belgesi ile getirilip getirilmediğine bakılmaksızın, eşyanın geldiği yetkili gümrük müdürlüğünden yapılabilecek. AB menşeli olmayan ayakkabılarla AB menşeli olmayan ancak ATR Dolaşım Belgesi ile gelen ayakkabıların serbest dolaşıma giriş işlemleri "Niğde Gümrük Müdürlüğü"nden de yürütülebilecek.

Cep telefonlarının serbest dolaşıma giriş işlemleri mevzuatta yer alan gümrük müdürlüklerinin yanı sıra "İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğü"nden gerçekleştirilebilecek.

Bazı tarım ve gıda ürünlerinin ithalatına sıfır gümrük vergisi uygulaması uzatıldı

 

Gümrüklerde 'e-İhale' ile satış geliri arttı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)