BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBazı bankalarda risk arttı!----

Bazı bankalarda risk arttı!

Bazı bankalarda risk arttı!
25 Kasım 2021 - 10:15 www.finansgundem.com

Citi, dört Türk bankası için 'Al' tavsiyesini 'Nötr' olarak değiştirirken bazı bankaların şu anki fırtınayı atlatmak için daha iyi konumda olduğunu belirtti.

Citi, Türk lirasındaki değer kaybından sonra Türk bankaları için yatırım tavsiyesini değiştirdi. Citi, Garanti, Akbank, Yapı Kredi ve İş Bankası için yüksek riskli/AL tavsiyesini yüksek riskli/NÖTR olarak belirledi.

Citi Analisti Simon Neilis, paylaştığı bir notta Yapı Kredi ve Akbank'ın şu anki fırtınayı atlatmak için en iyi pozisyonda olanlar olduklarını belirtirken İş Bankası'nın sermaye yeterlilik oranının minimum kademe 1'e yakın olduğunu söyledi.

Borsa İstanbul Bankacılık Endeksi, Türk lirasındaki oynaklığın son üç yıldaki en yüksek seviyeye tırmanmasıyla hafta başından bu yana yüzde 1,8 civarında değer kaybetti.

TL'deki değer kaybı Türk bankalarının kredi profil riskini artırıyor

Fitch Kıdemli Bankacılık Direktörü Lindsey Liddell yaptığı değerlendirmede Türk lirasındaki değer kaybının Türk bankalarının kredi profilleriyle ilgili riskleri artırdığını belirtti.

Liddell, döviz cinsi risk ağırlıklı kalemlerdeki artıştan dolayı kurdaki yükselişin aynı zamanda sermaye yeterlilik oranlarında düşüşe neden olduğunu dile getirirken, şunları da söyledi:

Sektörün kredilerinin yüzde 36’lık önemli bir kısmının Döviz cinsi olduğu düşünüldüğünde TL’deki değer kaybı varlık kalitesi risklerini artırıyor.

Liddell, bankaların döviz cinsi risk ağırlıklı kalemlerdeki hesapta 252 günlük ortalamayı kullanmalarına izin verilmesini sağlayan sermaye hesabı kolaylıklarıyla ilgili düzenlemenin uzatılmasının Türk lirasındaki düşüş durumunda sermaye yeterlilik oranlarına destek sağladığını vurguladı.

BİST 100 endeksinde yükseliş seyri korunuyor

Faiz indiriminde kararlılık vurgusu!

TCMB: BAE ile iş birliğinin geliştirilmesi planlanıyor

Deutsche Bank'tan TL tahmini: Piyasa faiz artırımını pozisyonluyor

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)