BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBayramda 1 milyon kişi evinde olmayacak----

Bayramda 1 milyon kişi evinde olmayacak

Bayramda 1 milyon kişi evinde olmayacak
22 Haziran 2014 - 08:30 www.finansgundem.com

Geçen yıla oranla bu yıl Ramazan Bayramı tatili için tur şirketlerinden tatil satın alan kişi sayısında yüzde 50 artış yaşandı

Yaklaşık 250 bin kişinin tatillerini tur şirketleri aracalığıyla gerçekleştireceğini ifade eden yetkililer, Ramazan Bayramı’nda tatil yapacak kişi sayısının 1 milyonu geçmesini beklediklerini söyledi. Geçen yıla oranla Ramazan Bayramı için yapılan satışlarda yüzde 55’lik artış yaşandığına vurgu yapan Etstur Yurtiçi Operasyon Direktörü Selim Suat Özbek, 2013’te 11 bin 250 kişiyi Ramazan’da tatile gönderdiklerini, 2014’te ise tatil yapan kişi sayısının 18 bin 750 kişi olmasını beklediklerini belirtti. Özbek, tatilcilerin bayrama yoğun ilgi gösterdiklerinin altını çizdi.

TATİLCİ ÇABUK OLMALI

Geçen yılın aynı dönemine göre talepte yüzde 40’lık bir artış yaşandığını anlatan Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da, yurtdışı turlara ilgi çok fazla olduğunu söyledi. Yurtdışı turlarının yüzde 70‘e yakınının dolduğunu kaydeden Erkan, “Yurtiçi ve Kıbrıs’ta ise bayram dönemi için doluluklar  yüzde 50’lere ulaştı. Jolly Tur olarak sadece İstanbul, Ankara, İzmir değil, Bursa, Kayseri ve Trabzon’dan da  direkt  Kıbrıs uçuşları yapıyoruz” dedi. Yurtiçinde Kemer, Bodrum, Marmaris, Çeşme, Side ve Belek’in öncelikli tercih edilen yerler arasında olduğunu söyleyen Erkan, “Yurtdışında İtalya, İspanya, Orta Avrupa ve Balkanlar tercih ediliyor. Kültür turlarında da Karadeniz ve Ege-Akdeniz talep görüyor” dedi.

SEÇİM BİTTİ TALEP ARTTI

Ramazan Bayramı’nda Kıbrıs’ın ilgi gördüğünü ifade eden Mika Tur Genel Müdür Yardımcısı Onur Otruş, “Bu yıl Ramazan Bayramı tatili satışlarında yüzde 45’e varan artış var. Seçimler ve Ramazan’ın ard arda gelmesi, hava şartlarının haziran ortasına kadar kötü olması, bayram için talepleri artırdı” dedi. Coral Travel & ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, geçen yıl bayram döneminde 7 bin 500 kişiyi ağırladıklarını, bu yıl sayının 10 bini geçmesini beklediklerini söyledi. Kamçı, “Tur şirketleri ile yurtiçinde seyahat edecek tatilcilerin sayısı 200-250 bini bulacak. Toplamda Ramazan Bayramı’nda 1 milyona yakın turistin hareket halinde olacak” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)