BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Bayrak değil pala mı satsaydık?"----

"Bayrak değil pala mı satsaydık?"

Bayrak değil pala mı satsaydık?
15 Temmuz 2013 - 11:22 www.finansgundem.com

Geçimini bayrak satarak kazanan ve Gezi eylemlerinde polisle yaşadığı tartışma sonucu gözaltına alınan satıcı isyan etti...

Geçimini bayrak satarak kazanan ve Gezi eylemlerinde polisle yaşadığı tartışma sonucu gözaltına alınan, ardından "halkı isyana teşvik etmek"ten tutuklanması istenen Ali Sarıçiçek, "Palalı Fas'ta, ben buradayım. 5 çocuğum evde aç bekliyor" diyerek isyan etti.
Gezi olaylarında kurulan barikatı geçmek istemesine izin vermeyen polisle tartışan ve gözaltına alınanan Ali Sarıçiçek, Türk bayrağının aleyhinde delil olarak yazılmasına tepki gösterdi.
Cezaevinde ziyaret eden CHP milletvekilleri Veli Ağbaba ile Özgür Özel, o gün yaşananları Sarıçiçek'in ağzından Hürriyet gazetesine şöyle aktardı:
"2 yıldır maçlarda, eylemlerde bayrak satarak geçimimi sağlıyorum. 5 çocuğum var. En büyük çocuğum haftada 150 liraya kemercide çalışıyor. Evin başka geçim kaynağı yok. Eşim, çocuklarım aç kaldılar. Bayrak satıyordum, çok yoruldum, eve gideyim dedim. Polis barikatından geçmeme izin vermediler, pasaportlarını gösteren Amerikalı 2 kişiye izin verdiler. Buna sinirlendim, ellerimi havaya kaldırıp bağırdım. O sırada TOMA tazyikli su sıktı, bütün bayraklarım ıslandı. İyice sinirlenip polise bağıra çağıra uzaklaştım.  2 sokak ötede dinlenmek için oturduğum kaldırımda gözaltına aldılar. Bayraklarım da karakolda  kaldı, aileme teslim etmediler. Hakkımdaki delilleri Atatürklü Türk bayrağı olarak tutanağa yazdılar. Palalı Fas’ta, ben buradayım."
'EŞİMİ BIRAKMIYORLAR BARİ BAYRAKLARI VERSİNLER'
İstanbul Kuştepe'deki evlerinde Vatan gazetesine konuşan Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek ise yetkililere, "Eşimin bir suçu yok. Benim kocam ekmek parası için ordaydı. Ne yapsaydı? Pala mı satsaydı? Bayrak satmaktan başka geçim kaynakları olmadığını söyleyen Merhamet Sarıçiçek, polislere "Eşimi serbest bırakmıyorlar, bari bayrakları geri verseler" diye seslendi.
'5 ÇOCUĞUMLA PERİŞAN OLDUK'
Beş çocuğuyla perişan olduğunu ve komşuların yardımıyla geçindiklerini dile getiren Merhamet Sarıçiçek, "Eşimi bırakmıyorlar, bari bayrakları versinler. Bayrakları aldığımız toptancı parasını  istiyor ve veremiyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bayrak suç aleti  olarak gösterildiğinden verilmedi. Madem bayrak suç, o zaman kimse  basmasın, askere giderken çocuklara verilmesin, hiçbir yerde  kullanılmasın" diye konuştu.
'KAZLIÇEŞME'DE DE BAYRAK SATTIK'
AK Parti'nin Kazlıçeşme mitinginde de bayrak sattıklarını hatırlatan Sarıçiçek, "Benim eşimin işi 'Bismillah' diyerek evden çıkıp emeğini kazanmak. Biz günlükçü insanlarız. Emeğimizi bayrak satarak kazanıyoruz. Kazlıçeşme'ye de gittik, Fenerbahçe maçına da...  Biz ne göstericiyiz ne de suçlu. Sadece evine ekmek getirmek için bayrak satan birini tutuklamak hiçbir adalete sığmaz. Bayrak satmak suç mu? Benim eşim neden içeride? Gösterici değil, olaylarla ilgisi yok. Sadece  ekmek parasını kazanmaya çalışıyor ama o içerde suçlu olanlar dışarıda. Bu nasıl adalet" dedi.
'PALA MI SATSAYDIK?'
O gün gözaltına alınan 59 kişiden 8'inin tutuklandığına dikkat çeken Merhamet Sarıçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sekiz kişi içinde öğrenciler, göstericiler vardı. Bir tek benim kocam ekmek parası için oradaydı. Kimseye bir şey olmadı ama piyango benim kocama vurdu" dedi. Palalı saldırganın serbest kalmasını hatırlatan Sarıçiçek, "Millet palalılar için 'terör mağduru oldu' diyor. Biz de 'polis mağduru' olduk. Ne yani, sokakta pala mı satsaydık? Pala satsak kocam serbest mi kalacaktı? Suçsuz yere 5 çocuğun  rızkını, eşimin özgürlüğünü aldılar. Bu dünya gücü yetene mi? İki  taraflı adalet var, onlara böyle bize böyle..."
20 YIL KADAR HAPİS İSTENEBİLİR
Tutuklu bulunan Ali Sarıçiçek'e yöneltilen "polise mukavemet "suçlamasının cezası kanuna göre 6 aydan 3 yıla kadar hapis öngörüyor. 'Kanuna aykırı  toplantı veya gösteri yürüyüşleri'ne katılma ile ilgili düzenlemenin cezasının üst sınırı da yine 3 yıla kadar hapis... Sarıçiçek'e yöneltilen suçlamalar arasında 'isyana teşvik' de bulunuyor. Bunun cezası da ortalama 15 yıl. Yani savcılığın, bayrakçı Ali Sarıçiçek'i tutuklamaya sevk ettiği maddelerden bir iddaname hazırlanırsa Sarıçiçek'e 20 yılın üzerinde hapis cezası talep edilebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)