BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBatı Nil virüsü New York’a geri döndü----

Batı Nil virüsü New York’a geri döndü

Batı Nil virüsü New York’a geri döndü
15 Temmuz 2020 - 17:39 www.finansgundem.com

New York City Sağlık Departmanı dün, Staten Island ve Bronx bölgelerinde Batı Nil virüsü taşıyan sivrisineklerin olduğunun tespit edilmesinin ardından New Yorkluları uyardı.

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesinin haberine göre New York City Sağlık Departmanı şimdiye kadar hiçbir insanda Batı Nil virüsü vakasına rastlanmadığını bildirdi. Ancak New Yorkluları genellikle Nisan'dan Eylül'e kadar süren sivrisinek mevsiminde gerekli önlemleri almaya çağırdı.

New York'ta ilk olarak 21 yıl önce keşfedilen virüs, ABD'de 136 bin 632 kişinin canına mal olan ve 3.42 milyon kişiye bulaşan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yaşandığı bir dönemde yeniden ortaya çıktı.

Hafif veya orta şiddette ateşe neden olabilen nörolojik bir hastalık olan Batı Nil virüsü vakalarının yüzde 80'inde hastalığın semptomları görülemeyebiliyor. Virüs, 50 yaş ve üstü, bağışıklık sistemi zayıf, organ nakli yapılmış veya diyabetli kişiler için daha fazla risk oluşturuyor.

Virüs ile enfekte olunduğunda yaşanabilecek en kötü senaryo, beyin ve omuriliğin etkilenmesidir. Böyle bir durumda virüs ölümcül olabiliyor. Batı Nil virüsü için henüz bir tedavi yöntemi yok, ancak ateş düşürücü ve ağrı kesici etkiye sahip asetaminofen (parasetamol) içeren ilaçlar semptomları hafifletmeye yardımcı olabiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)