BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBass: ABD, Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor----

Bass: ABD, Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor

Bass: ABD, Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor
27 Nisan 2017 - 12:06 www.finansgundem.com

ABD Ankara Büyükelçisi Bass, "Bunu görmeyebilirsiniz ama gerçek şu ki ABD Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor." dedi.

Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017, devlet adamları ve uluslararası enerji şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla başladı.

Merkezi ABD'de bulunan düşünce kuruluşu Atlantik Konseyinin bu yıl sekizincisini düzenlediği zirvede konuşan ABD Enerji Bakanı Rick Perry; petrol, kömür ve gazın önemini korumaya devam edeceğini ancak yenilenebilir kaynakların da ABD'nin enerji karmasında artan bir rol oynayacaklarını söyledi.

Yenilenebilir enerji konusunda yeni pazarların açıldığına dikkati çeken Perry, "Ekonomi büyüyor, enerji ihtiyacı çok belirgin. Bu nedenle her türlü enerji kaynağını geliştirmeye niyetliyiz." dedi.

"ABD Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da, son zirvenin 18 ay önce yine İstanbul'da yapıldığını hatırlatarak, "Bunu görmeyebilirsiniz ama gerçek şu ki ABD Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor. Türkiye'nin güçlü olması, huzurlu olması, barışçıl olması, müreffeh ve demokratik olması çok açık bir şekilde bizim ulusal çıkarımıza. Bu toplumda veya çevredeki ülkelerde herkese yardımcı olmaya çalışıldığında tabii ki bazı zorluklar var. Ancak gelecekte bu gerçeği başaracağımıza inanıyorum." diye konuştu.

"Enerjinin dönüşümü hız kazanıyor"

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol ise, Türkiye'nin petrol, doğalgaz, elektrik ticareti noktalarında kritik bir coğrafyada olduğunu ifade ederek, "Dünyanın doğalgaz ve petrol rezervlerinin yüzde 70'i Türkiye'nin etrafında bulunuyor. Türkiye, Hazar'da doğalgaz kaynaklarına, batıda ciddi bir elektrik ve enerji tüketicisine, doğuda ise gelişmekte olan enerji dünyasına kavşak konumunda." ifadelerini kullandı.

Birol, "ABD'nin kaya gazı ve petrol sektörü, elektrik piyasasını etkilemekle kalmıyor, tüm enerji jeopolitiğinin parametrelerini yeniden tanımlıyor. Enerjinin dönüşümü hız kazanıyor. Güneş enerjisinin gelişmesi, rüzgarın sisteme dahil olması, yenilenebilir enerji kaynaklarının maliyetlerinin düşmesi gibi birçok dönüşüme şahit oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)