BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBasri Aktepe'den ifade taktikleri----

Basri Aktepe'den ifade taktikleri

Basri Aktepe'den ifade taktikleri
12 Eylül 2016 - 06:49 www.finansgundem.com

İstihbaratçı Basri Aktepe’de çıktığı iddia edilen belge, nasıl ifade verilmesi gerektiğini anlatıyor

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ) üyeleri hakkında açılan adli ve idari soruşturmalarda nasıl ifade vermeleri gerektiğine ilişkin bir metin hazırladıği ortaya çıktı. FETÖ soruşturmasında tutuklanan ve MOBESE’yi Türkiye’ye getiren ekipte yer aldığı için sistemin adındaki ‘B’yi temsil eden İstihbaratçı Basri Aktepe’de çıktığı iddia edilen belge “Cenab-ı Allah Ramazan gibi bir ömür yaşamayı ve bayram gibi bir ahirete kavuşmayı nasip etsin. Bayramınız mübarek olsun” ifadeleriyle son buluyor.

Belge özetle şöyle:

İSLAMİ USUL VURGUSU

Kesinlikle çok kısa konuşmalı, ayrıntıya girmemeli akrabalarla ilgili açıklama yapılmamalıdır. Bunun kendisini ilgilendiren bir konu olmadığı söylenmelidir. Ancak bu konuda ailesine de bilgi verilmeli, nasıl ifade vermesi gerektiği konusunda yönlendirilmelidir.

Hiç kimseden talimat alınmadığı kesin bir şekilde vurgulanmalı.

Faizsiz bankacılık sistemi ile İslami usullere uygun bir bankada değerlendirme istediğinden, çalıştığı yere / evine vs. yakın olduğundan Banka Asya’ya para yatırdığını söylemelidir. İfadede mutlak suretle İslami usullere uygun bir banka olduğu ifadesi vurgulanmalıdır.

AİHM’YE GİDERİM DEYİN

Mal bildiriminde bulunmadığından ifadesi istenenler, durumlarına uyuyorsa paranın kendisine ait olmadığını hasta anne, baba, dede, amca vb yakınına ait olduğunu kendilerine sorulması halinde bunu teyit edebileceklerini belirtmelidir.

Suçtan elde edilmemiş olan ve helal bir şekilde (helal kısmı vurgulanmalı) emeği ile elde ettiği birikimini, herhangi bir bankaya yatırması nedeniyle hakkında soruşturma açılmayacağı, Bank Asya’ya yatırmış olması nedeniyle de soruşturma açılmayacağı belirtilmelidir.

Kişisel verileri bankadan illegal çıkartan, hesapları ile ilgili bilgileri paylaşan ve hukuki bir gerekçeye dayanmayan bu soruşturmaya imza atan herkesten davacı ve şikayetçi olunmalıdır. Yine İslami usullere uygun faizsiz bankacılık sistemine göre faaliyet gösteren bir bankaya para yatırılması nedeniyle hakkında bu idari/adli soruşturmayı yürütenlerin Anayasa’yı ihlal ettikleri belirtilerek AİHM’ye kadar başvuracağını belirtilmelidir.

TFF 1. Futbol Ligi’nin isim sponsorluğunu uzun yıllar Banka Asya’nın yapması, ligin adının Banka Asya 1. ligi olması, THY dahil birçok kamu kurum ve kuruluşunun mevduatının bulunması ifade edilebilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bukalemuuunnn12 Eylül 2016 10:46

    tabi tek zeki sizsiniz. devletteki herkes sal.k dimi. insanların gözlerinin içine baka baka yalan söyleyip takiyye yapacaksınız..onları kandıracaksınız. sahte beyanda bulunacaksınız. 3-5 yıl gizleneceksiniz. zarar görmemeye dikkat edeceksiniz öyle miiii..inlerinize girecek bu halk. inlerinize.. artık köylü teyze bile sizin ne mal olduğunzu anladı.. karakter yoksunu bukalemunlar.

  • yersen..12 Eylül 2016 09:37

    tabi kainat imamı örgüt elebaşının talimatı ile para yatırdığını da söylemeyin dememişsin. millet salaktı.. istediğniz yere gidin. AİHM ye de gidin. Ama bu dünyada türk adaletinden, öteki dünyada ALLAH'ın adaletinden kaçamayacaksınız. bukalemunlar.. haysiyet şeref yoksunu teröristler..