BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBasra'daki gösterilerde ölü sayısı 7'ye yükseldi----

Basra'daki gösterilerde ölü sayısı 7'ye yükseldi

Basra'daki gösterilerde ölü sayısı 7'ye yükseldi
08 Eylül 2018 - 19:17 www.finansgundem.com

Irak'ın güneyindeki petrol zengini Basra'da kamu hizmeti yoksunluğu, işsizlik ve yolsuzlukları protesto amacıyla düzenlenen gösterilerde son 24 saat içinde ölü sayısı 7'ye yükseldi

Irak'ın güneyindeki petrol zengini Basra'da kamu hizmeti yoksunluğu, işsizlik ve yolsuzlukları protesto amacıyla düzenlenen gösterilerde son 24 saat içinde ölü sayısı 7'ye yükseldi.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf el-Bedir, yerel medyaya yaptığı açıklamada, Basra'da devam eden olaylarda ölenlerin sayısının 7'ye yükseldiğini söyledi.

Bedir, daha önce yaptığı açıklamada, dünkü gösterilerde 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını aktarmıştı.

Son açıklamaya göre, Basra'daki gösterilerin başladığı 8 Temmuz'dan bu yana güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu ölen göstericilerin sayısı 30'u aştı.

Basra'daki gösteriler
Irak'ın güneyindeki Basra kentinde, iki ay önce "kamu hizmeti yoksunluğu, işsizlik ve yolsuzluklara" karşı başlayan ve son günlerde giderek alevlenen gösteriler sırasında dün akşam bir grup, İran'ın Basra Başkonsolosluğunu basarak ateşe vermişti.

Basra'daki gösteriler sırasında daha önce de valilik, devlet televizyonu, bazı Şii partiler ve milis güçlere ait binalar ateşe verilmişti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, mecliste bugün düzenlenen olağanüstü oturumda Basra'daki olayların silahlı çatışmaya dönüşebileceği uyarısında bulunmuştu.

Basra Havalimanı'na roketli saldırı

 

Basra’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

 

Dışişleri'nden Basra'ya seyahat uyarısı

 

Basra'da göstericiler belediye binasını ateşe verdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ09 Eylül 2018 15:27

    ABD İPOTEGİNDEN KURTULMASI ÇOK ZOR IRAK GELİRİRİ ABDYE GİDİYOR HALK AÇ KALMIŞ UMURUNDAMI YAZIK OLUYOR OLAN MAZLUMLARA OLUYOR ABD İSTEDİGİ DEVLETE BİR BAHANE BULUP SÜMÜRÜYOR GENELDE TÜM ARAPLAR SÜMÜRÜLÜYOR BAŞTADA SUDİLER HEPSİ ABD NİN SÖMÜRGESİ OLMUŞ.

  • sait09 Eylül 2018 10:54

    Muslumanlar adam gibi musluman olmazlarsa dahacok olur

  • mehmet yılmaz09 Eylül 2018 00:35

    siyonistlerin petrol oyunu için MÜSLÜMANLAR ölüyor.