BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBaşpiskopos'tan ezan çağrısı----

Başpiskopos'tan ezan çağrısı

Başpiskopos'tan ezan çağrısı
14 Şubat 2018 - 12:36 www.finansgundem.com

İsveç'in güneyinde bulunan Vaxjö kenti Başpiskoposu Fredrik Modeus, "Şehrimizde kilise çanının yanı sıra ezan sesini duymayı umut ediyorum. Müslümanların ezanını sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı

İsveç'in Vaxjö kentindeki Araby Camisi yetkililerinin dün emniyet müdürlüğüne, ezan okunması için yaptığı başvurunun ardından İsveç kilisesinden açıklama geldi.

AA'nın haberine göre, kilise adına sosyal medya hesabından açıklama yapan Başpiskopos Modeus, "İsveç Kilisesi adına Müslümanların ezanını sabırsızlıkla bekliyorum. Şehrimizde kilise çanının yanı sıra ezan sesini duymayı umut ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"DAHA ÖNCE İZİN VERİLDİ"

Konu ile ilgili İsveç devlet televizyonu SVT'ye açıklama yapan Vaxjö Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Pia Ringius, sadece haftada bir gün cuma namazı öncesi hoparlörle ezan okunması için başvuru yapıldığını kaydetti. Ringius, ''Öncelikle bölgenin durumu ve güvenliği araştırılıyor. Önceden böyle bir izin vermediğimiz için şu an başvuru incelemede. Stockholm'de bir cami için böyle bir izin verilmiş. Bu da göz önünde tutuluyor'' dedi.

İSVEÇ'TE İLK KEZ 5 YIL ÖNCE EZAN OKUNDU

İsveç'te hoparlörden ezan ilk kez beş yıl önce Stockholm'ün Botkyrka ilçesindeki Fittja Mahallesi'nde bulunan Fittja Ulu Camisi'nde okundu.

Camide 2013 yılından bu yana sadece cuma günleri namazdan önce hoparlörle ezan okunuyor.

Öte yandan üç ay önce de İsveç'in Blekinge bölgesindeki Karlskrona kentinde Boşnaklara ait İslam Kültür Derneği'nin minareli camisinde beş vakit hoparlörle ezan okunmasına izin çıkmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g 14 Şubat 2018 22:50

    KURAN iniş sırası 96 olan CUMA/CUMA GÜNÜ AYETİNE UYULMALI SADECE CUMA GÜNÜ ÇAĞRI YAPILMALI iniş suresi 97 birinci ve ikinci ayetlerinde EY PEYGAMBER ALLAH'TAN KORK küfre batmışlarla münafıklarla boyun eğme .....diye öğüt veriyor CUMA/CUMA GÜNÜ AYETİ ARTIK ÇAĞRININ GÜNÜNÜ BİLDİRİYOR DAHA EVVEL MEKKE DÖNEMİ İL 12 YIL İNEN AYETLERE GÖRE GECE ZİKRİ/KURAN OKUNMUŞ BİRLİKTE İBADET/DUA EDİLMİŞ SONRA GÜN BİLDİRİLMEDİĞİ İÇİN VAKİTLERE GÖRE ÇAĞRI YAPILMIŞ SONUNDA CUMA GÜNÜNDE ÇAĞRI YAPILMASI CUMA GÜNÜ ÇAĞRIYA UYULMASI İÇİN AYET İNMİŞ beni öldürseler Cuma günü hariç cenaze namazı hariç yapılan çağrılara uymam CENAZE NAMAZININ DA CAMİDE DEĞİL ÖLEN KİŞİYİ TANIYANLARIN/BİLENLERİN OLDUĞU OTURDUĞU EVİN/EVİNİN ÖNÜNDE KILINARAK CAMİLERİN TEMİZ KALMASI SAĞLANMASI GEREKTİĞİNE İNANIRIM

  • iso14 Şubat 2018 14:23

    İstanbul Fatih'ye fln adamlar kilise çanı çalmak istese gidip başlarını keserler :) "sağduyu" dini ya bizimki ondan :)

  • Gelişme14 Şubat 2018 16:28

    İnsan olmak önemli önce. Biz Müslüman olsak ne olur ki, insanı sevmeyen iman etmiş sayılır mı? İman etmiş sayılmazsa İslam'ın şartlarına uygun ibadet etse ne önemi var? Elbette Allah takdir edecektir ama Kur'an'ı hakkıyla anlayan birisi o piskopos gibi Hristiyanlara da ülkemizde normal vatandaş muamelesi yapardı. Sözde dilde müslümanız ama o Hristiyanda bizden fazla İslam ahlakı var bana kalırsa. Bizim yobazlara duyrulur.

  • öneri güleni14 Şubat 2018 13:07

    bravo işte gerçek bir din adamı. helal olsun :) :)