BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşkanlık sistemi artık zorunluluk mu?----

Başkanlık sistemi artık zorunluluk mu?

Başkanlık sistemi artık zorunluluk mu?
30 Mart 2015 - 10:28 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Başkanlık sisteminin önemini anlattı

Seçime sayılı günler kala ülkenin gündeminde en çok konuşulan gündem maddesi Başkanlık sistemi. Başkanlık sistemi olursa nasıl olacak? Denenmiş bir şey mi yoksa yeni bir şey mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Sabah yazarı Berat Albayrak Başkanlık sisteminin önemi bugün köşesinde anlattı. İşte Albayrak'ın o yazısı;

Başkanlık sistemi konusu yaklaşık iki aydır Türkiye gündemini yoğun şekilde işgal ediyor. Yapılan tartışmalarda birçok farklı kesim farklı yorumlarla düşüncelerini dile getirdi. Burada esas olan şudur: Son süreçlerle birlikte artık toplum başkanlık sistemini bir siyasi tercihten ziyade adeta bir zorunluluk olarak görmeye başlamıştır.

Malumunuz bir süredir hükümet ile devletin zirvesi arasında bir uyumsuzluk, bir söylem ayrılığı varmış algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak yaptığı son açıklamalarla birlikte iktidar partisi seçim beyannamesinde başkanlık sistemi konusundaki duruşunu artık hiçbir spekülasyona izin vermeyecek şekilde netleştirmiş oldu. Bugüne kadar birçok toplumsal talep ve ihtiyaçları halkla birlikte karşılıklı mükemmel bir iletişim ve uyum içinde yöneten ve neticelendiren hükümet, yine aynı hassasiyetle ülkenin kaderinde çok önemli yeri olan böyle bir konuda seçim öncesi tarihi bir adım attı. Burada artık Türkiye'nin siyaset tarihinde gelecek nesiller açısından, kişilerden bağımsız bir biçimde, belki de en önemli değişimi yaşıyor olacağız.

Bu değişim, geçen hafta bölgemizde yaşanan gelişmelerle de şüphesiz farklı bir anlam kazanmaktadır. Her kademede güçlü ve istikrarlı bir yönetim Türkiye için her zamankinden daha önemli ve gereklidir. Bunun ekonomik boyutu meselenin merkezinde yer almaktadır. Nitekim bölgede yaşanacak istikrarsızlık ve kaos her şeyden önce ülke ekonomilerinin üretim, istihdam ve güven yapısının darmadağın olmasına sebep olacak. Ekonomik büyümenin yerini savaş ve gerginliğin aldığı, topluma hizmet ve kalkınma yatırımlarının yerini savunma harcamalarının aldığı bir iklimden bahsediyoruz.

Bunun arkasındaki plan yahut bundan ağırlıklı olarak kimin nemalanacağı konusundan ziyade bugün daha önemli bir hususun altını çizmek gereklidir. Böylesi hassas bir uluslararası konjonktürde toplumun tüm paydaşları sağduyu ile hareket ederek kurumsal yahut kişisel hesaplarını bir kenara bırakmalıdır. Ülkenin içinden geçtiği böyle kritik bir dönemde herkesin çok daha sorumlu ve dikkatli davranması gerektiğini düşünüyoruz.
Bu bağlamda Yemen meselesi basit bir siyasi çekişme değildir. Bütün bölgeyi çok yönlü olarak etkileyecek bu gelişmelerin uzun zamandır üzerine büyük yatırım yapılan yeni ve zor bir sürecin başlangıcı olduğunu düşünüyoruz. Doğrusu bu netameli sürecin aşılması için de ülkemizdeki siyasi sistemin güçlü ve istikrarlı bir yapılandırmayı ivedilikle sağlaması hayati önem taşımaktadır. İnanıyoruz ki, birilerinin ürettiği sahte korku ve paranoyalara rağmen, toplumumuz bu sınavı da başarıyla verecektir.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kk30 Mart 2015 13:49

    Bence o dwgıl de padısahlıkla yonetılmemız lazım.Bence baskanlık sıstemı de yanlıs.Padısahlık ıstıyoruz.