BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşkan Sarı: Türkçeden utananların bu milletin parasını almaya hakkı yok----

Başkan Sarı: Türkçeden utananların bu milletin parasını almaya hakkı yok

Başkan Sarı: Türkçeden utananların bu milletin parasını almaya hakkı yok
23 Eylül 2019 - 16:22 www.finansgundem.com

MHP'li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, kentte bulunan yabancı isimli iş yerlerine ruhsat vermeyeceklerini açıkladı. Sarı, "Türkçeden utananların, yabancı isim kullananların, Türk milletinin parasını almaya hakkı yoktur" dedi

Kentin birçok yerinde yabancı isimler verilen iş yerlerinin bulunduğunu belirten MHP'li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, bundan sonra açılacak iş yerlerine Türkçe isimler konmasını istedi. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre Sarı, yabancı isim koyan iş yerlerine belediye olarak ruhsat vermeyeceklerini söyledi.

"HERKES ÖZ BENLİĞİNİ KORUMAK ZORUNDA"

İş yerlerine yabancı isim koyma sorununun sadece Amasya’nın değil bütün Türkiye’nin sorunu olduğuna dikkat çeken Sarı, şöyle konuştu:

“Bu şehirde yabancı isim taşıyan kurum ve kuruluşlara, kafe, kafeterya, fırın, bakkal, ayakkabıcı, kunduracıdır, ruhsat verilmesini yasaklıyorum. Herkes öz benliğini korumak zorunda. Eğer Türkçeden utanıyorsa, Türkçe kelimeden sıkılıyorsa, Türk milletinin parasını almaya hakkı yoktur diye düşünüyorum. Mehmet Sarı olarak o fırsatı vermeyeceğimi beyan ediyorum."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)